Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.401
% 3.34
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.401
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Analist ve Ekonomistler: Altın Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın son birkaç haftadır dirençli. Piyasa bir konsolidasyon modelinde kalmaya devam etse de, yatırımcılar değerli metalden vazgeçmeye hazır görünmüyor. Peki, analistlere göre şimdi neler olacak? İşte bazı uzmanların yorumları…

Altın fiyatı bu hafta ivme yakalayamadı

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere fiyatlar direnci 2.000 dolarda test ederken, haftaya büyük bir potansiyelle başlandı. Ancak, daha güçlü bir ABD doları ve artan tahvil getirileri ile karşı karşıya kaldığı için değerli metalin çıkış için yeterli ivmeye sahip olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Altın fiyatları Pazartesi günü düşüş yaşadıktan sonra haftayı yüzde 1,7 düşüşle kapatıyor.

Altın, ABD doları endeksin 101’in üzerine çıkmasıyla ve böylece iki yılın yeni bir zirvesine ulaşmasıyla kritik bir destek tutuyor. Aynı zamanda, ABD 10 yıllık tahvil getirileri 2018 başından beri en yüksek seviyesi olan yüzde 3’ü görmenin eşiğinde. Tahvil getirileri ve ABD doları, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ABD merkez bankasının önümüzdeki ay ve potansiyel olarak Haziran toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan artırmaya hazır olduğunu doğrulamasının ardından yükseliyor.

Analistlerin görüşleri ne yönde?

Yakın tarihli bir raporda, Bank of America’daki teknik analistler, altının bir “cup and handle” modeli oluşturduğunu söyledi. 1.940 dolara herhangi bir düşüşü satın alma fırsatı olarak görüyorlar. Analistler, “Taktik işlemler için 1.940/50 dolara yakın ve orta vadeli işlemler için 1.888 doların üzerinde ise uzun vadeli/satın alım düşüşlerini seviyoruz. Ölçülen hedeflerimiz 2.175 dolarun hala görülebileceğini gösteriyor,” diyor.

BofA, altın konusunda yükselişini sürdüren firma değil. S&P Global’deki analistler, değerli metaller konusunda yükselişini sürdürüyor. S&P analisti Bjorn Goosen, “Altına yönelik fiyat görünümümüz kısa ve orta vadede sağlıklı görünüyor ve jeopolitik ve makroekonomik belirsizliklerin ardından yaklaşık 1.900 dolar kalıyor” dedi. Son olarak, Wells Fargo da altın için yükseliş görüyor. Bankanın reel varlık stratejisi başkanı, “Hala altını seviyoruz ve 2022 yılsonu hedef fiyat aralığımızı ons başına 2.000-2.100 dolar olarak koruyoruz” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir