Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.234
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.234
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Analist: Solana ve Bu 10 Altcoin Kısa Vadeli Kârlar İçin İdeal!

Kripto para birimleri söz konusu olduğunda, uzun vadeli getiriler her zaman tatmin edicidir. Ancak, kısa vadede durum daha farklı. Haberler, piyasa trendleri ve çeşitli diğer faktörler kripto piyasasının dinamikleridir. Bu yazıda, analist Ali Rıza’nın listesinden kısa vade için takip edilecek Solana, Avalanche ve Polygon gibi projelere göz atalım.

Solana, Avalanche, Ethereum ve Polygon, kısa vadeli yatırım için uygun mu?

İlk sırada Ethereum var. Analistler Ethereum’un neredeyse Bitcoin kadar iyi olacağından emin. Kısa vadede davranışı değişken faktörlere bağlı olsa da, piyasa değeri her zaman yukarı doğru ilerliyor. Ethereum aynı zamanda akıllı sözleşmelerin, dApp’lerin, DeFi’nin, metaverse’nin kalbidir. Bu nedenle gelecekteki ürünlerin ve eğilimlerin muhtemelen kendi ağında da başlayacağını varsaymak güvenlidir. Yazım sırasında Ethereum %4’ün üzerinde yükseliyordu.

Solana (SOL)

Sırada SOL var. Geliştiricilere göre Solana, muhtemelen 400.000 TPS’ye kadar ölçeklenebilen, bugün mevcut olan en ölçeklenebilir Blockchain. Proje, Ethereum’un eksik kaldığı hız ve maliyet yönlerine çözüm arıyor. Bunu başardığı oranda Solana, bir sonraki en büyük geliştirme platformu olmak için ilk adaylardan. Aynı zamanda, şimdiden dApp’ler ve akıllı sözleşmeler için birincil tercih haline geldi.

Polygon (MATIC)

Polygon, Ethereum ölçeklendirme ve altyapı geliştirme için kullanımı kolay bir platform olarak ortaya çıktı. Temel bileşeni olarak işlev gören bir Polygon SDK’ya ve birçok farklı uygulama türünün oluşturulmasına olanak tanıyan modüler, esnek bir çerçeveye sahiptir. Buna optimistic toplama chain’leri, bağımsız chain’ler, ZK roll-up chain’leri ve daha fazlası dahildir. Polygon’un amacı, Ethereum’u Blockchain’lerin interneti olarak hareket etmesi amaçlanan tam teşekküllü multi chain bir sisteme etkili bir şekilde dönüştürmektir.

Axie Infinity (AXS)

Sırada, Axies olarak bilinen NFT’ye bağlı bir metaverse oyunu olan Axi Infinity var. Oyuncular, sahip oldukları Axies ile mücadele edebilir. Ayrıca, oyunda geliştirdikleri yaratıklarla turnuvalara katılabilir. Bu karşılamalardan AXS ve SLP olarak ödüller kazanılıyor. Axie Infinity’i pokemon benzeri bir oyun gibi düşünebilirsiniz.

Decentraland (MANA)

Listenin yarısında, en eski metaverse projesi olmasa da en eskilerinden biri olan Decentraland var. Decentraland, kullanıcıların NFT şeklinde dijital bir arsa satın alabilecekleri dijital bir dünya sunar. Bir kez ellerine geçtiklerinde o araziyi istedikleri şekilde kullanabilirler. Bu, yazılım geliştirme için kullanmayı, çevrimiçi bir iş kurmayı, başkalarına kiralamayı, oyunlar oluşturmayı, VR toplantıları ve hatta etkinlikleri düzenlemeyi ve daha fazlasını içerebilir. Decentraland, metaverse sektörünün Bitcoin’idir ve bu nedenle analislere göre bu alandaki lider projedir.

Dogecoin (DOGE)

Sekizinci sırada, 2013 doğumlu ilk meme coin Dogecoin var. Başlangıçta bir şaka olarak yaratılan DOGE, giderek ciddileşen piyasada biraz mizah ve eğlence getirmeyi amaçlıyordu. Böylece Dogecoin, havayı yumuşatmaya yardımcı oldu. Aynı zamanda, hayatta kalması amaçlanmamasına rağmen, neredeyse on yıl boyunca tüm endüstrinin en sevilen kripto para birimi olarak kalmayı başardı. Geçen yıl, bazıları şimdi daha da fazla popülerlik görme potansiyeline sahip olan birçok yeni memecoin’in piyasaya sürüldüğünü gören bir meme coin trendine bile ilham verdi.

Chainlink (LINK)

Chainlink, piyasada merkezi olmayan bir oracle ağı oluşturan iyi bilinen bir altcoin projesidir. Esasen, Blockchain endüstrisi, sözleşmelerin şartları karşılandığında kendi kendini yürütmek için dış dünyadan bilgi gerektiren akıllı sözleşmelere sahiptir. Ancak Blockchain’e bağlı oldukları için o bilgiye ulaşmaları mümkün değildir.

Chainlink’in merkezi olmayan oracle’ları, birden fazla kaynaktan gelen bu verileri kullanabilir. Sonuç olarak Chainlink, sözleşmelerinin tam potansiyellerine ulaşmasına izin vererek tüm Blockchaiin endüstrisini mümkün kılar.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, başka bir Ethereum rakibidir. Altcoin projesi, akıllı sözleşmeleri yürütmek için bir chain ve aslında kendini bu göreve adadı. Ayrıca, Avalanche son derece çevre dostu bir altcoin projesidir. Özellikle geçen yıl Tesla’nın kripto paranın devasa büyüklüğü nedeniyle BTC ödemelerini kabul etmeyi bırakmaya karar vermesinden sonra ortaya çıkan Bitcoin eleştirilerinden sonra çok faydalı.

Binance Coin (BNB)

Sırada, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in yerel kripto para birimi BNB var. Binance Coin (BNB), orijinal Binance Chain ve borsanın ikincil Blockchain’i olan BNB Smart Chain olmak üzere iki ağa hizmet veren bir kripto para birimidir. BSC, DeFi’nin yükselişinden sonra, Binance’in ürünlerinin potansiyelini fark etmesiyle 2020’de ortaya çıktı. BSC’yi kendi, daha ölçeklenebilir Ethereum versiyonu olarak geliştirdi. Ve borsanın itibarı sayesinde bu chain, Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri haline geldi.

Uniswap (UNI)

Altcoin listemizin sonuna yaklaşırken, Uniswap’ı görüyoruz. UNI, Ethereum tabanlı bir DeFi token’idir. Bir DEX olarak Uniswap, kullanıcıların kendi cüzdanlarına para yatırmalarını gerektirmez. Böylece bu fonları çok daha güvenli hale getirir. Kullanıcıların cüzdanlarından ticaret ve yatırım için kullanılmak üzere doğrudan platforma aktarılabilirler.

Ayrıca, Uniswap aynı zamanda otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM). İşlemler için merkezi borsalardan daha verimli bir platformdur. Proje, kullanıcılarının UNI’yi bir yönetim tokeni olarak kullanmalarına da olanak tanır.

Shiba Inu (SHIB)

Son olarak Shiba Inu, başka bir meme coin ve Dogecoin’den sonra piyasa değerine göre ikinci sıradadır. Bununla birlikte, DOGE’den bile daha büyük olma potansiyeline sahip kriptolardan biridir. Aslında, geçen yıl piyasa değeri, Twitter’dan bahsedenler ve hatta sıralama açısından DOGE’den daha iyi performans göstermeyi başardı. Ancak Dogecoin’i geçmedi. Yine de SHIB, zamanında etkileyici bir fiyat artışı gördü ve bir sonraki yükseliş piyasası, potansiyel olarak kalıcı olarak DOGE’den tekrar daha iyi performans göstermesine izin verebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir