Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.732
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.732
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Analist, Nisan İçin Seçtiği 8 Altcoin’i Duyurdu: Tırmanabilirler!

Tarihsel verilere göre, Mart ayından farklı olarak Nisan, Bitcoin için başarılı bir ay olarak kabul edilebilir. Coinglass’tan alınan verilere göre BTC fiyatı Nisan ayında hiçbir zaman %3,46’dan fazla değer kaybetmedi, hatta 50’lik kazançlar gördü. Bu yazıda, yakın tarihli analizlerinde Nisan ayında izlenebilecek 8 altcoin projesini listeleyen Valdrin Tahiri’nin teknik yorumlarına göz atalım.

Nisan ayında takip edilebilecek 8 altcoin

Swipe (SXP)

Swipe, asıl amacı fiat ve kripto para dünyalarını birbirine bağlamak olan bir platform. Bunu başarmak için ödeme ağlarıyla ortaklık kuruyor ve kripto para birimini fiat paraya veya tam tersine kolayca aktaran kart programları oluşturuyor. Üç ana teklifi, swipe cüzdanı, bir banka kartı ve yerel token SXP. SXP, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün bir parçası. Bu ay, Solar Side Ledger Protocol’un mainnet’te konuşlandırılmasının yanı sıra mobil ve web cüzdanlarının piyasaya sürülmesi gibi çok sayıda yeni güncelleme bekleniyor.

Fiyat hareketine gelince, SXP çok sayıda yükseliş farklılığı oluşturduktan sonra önemli bir seviyeyi 1,45 dolardan kurtardı. Analist Valdrin Tahiri’nin analizlerine göre bir sonraki en yakın direnç alanı 2,90 dolar.

  • Güncel fiyat: 1.66
  • Piyasa değeri: 796 milyon dolar
  • Piyasa değeri Sıralaması: 107

Axie Infinity (AXS)

AXS, oyna-kazan NFT oyunu Axie Infinity’nin yerel kripto para birimi. Yönetişim ve stake alanlarında kullanım örnekleri var. Bir diğer özellik “breeding” (yetiştirme), yeni Axie’lerin (oyundaki canavarlar) oluşturulduğu süreç. 29 Mart’taki hack saldırısına rağmen, arazi oynanışı ve yeni Axie Origins V3’ün bu ay piyasaya sürülmesi bekleniyor ve AXS yakında birçok yeni kullanım senaryosu ile kendini bulabilir.

16 Mart’ta AXS, alçalan bir direnç çizgisinden çıktı ancak 68 dolarlık direnç alanının (kırmızı daire) üzerine çıkamadı. Şu anda destek bulmaya çalışıyor.

  • Güncel fiyat: 69.77 dolar
  • Piyasa değeri: 4,2 milyar dolar
  • Piyasa değeri Sıralaması: 39

Cosmos (ATOM)

Cosmos, bağlantılı Blockchain ağlarından oluşan bir ekosistem sunar. Bunu, protokolünün hızını ve ölçeklenebilirliğini geliştirmek ve Blockchain’ler arasındaki birbirine bağlılığı artırmak için yapar. Ek olarak, kitleler için Blockchain teknolojisini basitleştirmeyi amaçlamaktadır. Altcoin projesinin white paper’ı 2016 yılında yayınlandı. Yerel token, hibrit PoS algoritması ile kazanılan ATOM. Rho adlı mainnet yükseltmesinin 8. sürümü bu ay tamamlanacak.

ATOM, 14 Mart’tan beri yükselen bir paralel kanal içinde artıyor. Şu anda bu kanalın ortasında işlem görüyor. Henüz net bir yükseliş veya düşüş işareti yok.

  • Güncel fiyat: 30.39 dolar
  • Piyasa değeri: 8,7 milyon dolar
  • Piyasa değeri sıralaması: 22

EOS (EOS)

EOS, merkezi olmayan uygulamaların (dApps) oluşturulmasına odaklanan bir platform. Amacı, programcıların Blockchain teknolojisini kullanmasını mümkün olduğunca basit hale getirmek. Platform 2018’de piyasaya sürüldü. 2020’deki EOSIO 2.0’dan bu yana önemli bir yükseltme yapmadı. Ancak Mandel 2.3’ün piyasaya sürülmesiyle bu durumun bu ay değişmesi bekleniyor.

EOS, 14 Mart’tan bu yana yükselen bir destek çizgisiyle birlikte artıyor. Çizgi, 2,72 dolarlık yatay destek alanıyla çakışıyor. Bu birleşme gerçekleşirse, analiste göre kısa vadeli düşüşlerin sona ermesi beklenebilir.

  • Güncel fiyat: 2,88 dolar
  • Piyasa değeri: 2,84 milyar dolar
  • Piyasa değeri sıralaması: 49

Kava.io (KAVA)

Kava.io bir DeFi ödünç verme platformu. Kullanıcılara borç verme, yatırım yapma ve kazanma olanağı sağlar. Ayrıca, platform chain’ler arası etkileşimleri destekler. Platformun yerel kripto para birimi, staking ve platformun güvenliğini sağlamak için kullanılan KAVA. KAVA vakfı bu ay faaliyete geçecek. Vakıf, KAVA topluluğuna ve onun merkezi olmayan özerk organizasyonuna (DAO) stratejik girdi sunan, kar amacı gütmeyen bir danışma organı olacak.

28 Mart’ta altcoin, 30 Ağustos’tan beri var olan alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Şu anda bunu destek olarak doğrulamaya çalışıyor. Başarılı olursa, analiste göre bir sonraki direnç 5,60 dolar.

  • Güncel fiyat: 4.58 dolar
  • Piyasa değeri: 771 milyon dolar
  • Piyasa değeri sıralaması: 110

Elrond (EGLD)

Elrond, benzersiz sharding mekanizması, uyarlanabilir durum paylaşımı aracılığıyla inanılmaz derecede yüksek işlem hızları sunan bir protokol. Bu mekanizma, üç farklı sharding türünü birleştirmeyi ve birbirleriyle iletişim biçimlerini yükseltmeyi başarır. Platformun üç ana amacı şunlardır:

  • Staking
  • Mainnet üzerinde ödeme
  • Validatörleri ödüllendirmek

Bu ay, protokol Web3 metabonding’i yayınlayacak. Bu, bunun üzerine inşa edilen projelerin, tedariklerinin yaklaşık %10’unu EGLD paydaşlarına dağıtarak uzun vadeli topluluk üyeleriyle bir taahhüt oluşturmasını sağlayacak.

EGLD 22 Ocak’tan bu yana yukarı doğru hareket ediyor. Şu anda 200 dolarlık direnç alanının üzerinde ikinci kırılma girişimini yapma sürecinde. EGLD’nin ayrıca bir yükseliş modeli olarak kabul edilen yükselen bir üçgen içinde işlem görmesi de mümkün. Bir kırılma meydana gelirse, bir sonraki direnç 295 dolar.

  • Güncel fiyat: 199.86 dolar
  • Piyasa değeri: 4,34 milyar dolar
  • Piyasa değeri Sıralaması: 38

Reserve Rights (RSR)

RSR, amacı enflasyonun etkileriyle mücadele etmek olan çift token’li bir stablecoin platformu. Rezerv stablecoin (RSV) ve Rezerv Hakları Token’i (RSR) kullanır. İkincisi, birincisinin fiyatını 1 dolarda tutmaya yarayan bir arbitraj sistemi. RSV, bir dizi kripto para birimi ve diğer çeşitli varlıklar tarafından desteklenir. Yeni protokolün yakın zamanda başlaması bekleniyor.

RSR, 16 Mart’ta alçalan bir direnç çizgisinden çıktı ve şu anda 0.0173 dolarlık direnç alanından çıkmaya çalışıyor. Başarılı olursa, analiste göre bir sonraki direnç 0.0275 dolar.

  • Güncel fiyat: 0.02118 dolar
  • Piyasa değeri: 313 milyon dolar
  • Piyasa değeri sıralaması: 185

Secret (SCRT)

Secret Network, veri gizliliğine odaklanan bir Blockchain. Cosmos üzerine inşa edildi. Ağ için daha düşük ücretler sağlamanın yanı sıra, ödül kazanmak için de stake edilebilir. Alfa mainnet yükseltmesi bu ay içinde piyasaya sürülecek.

Altcoin, Kasım 2021’den bu yana uzun vadeli bir simetrik üçgen içinde işlem görüyor. 18 Mart’ta (yeşil simge) destek hattında sıçradı ve o zamandan beri artıyor. En yakın direnç alanı 7 dolarda.

  • Mevcut fiyat: 6.06 dolar
  • Piyasa değeri: 992 milyon dolar
  • Piyasa değeri sıralaması: 91

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir