Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$60.409
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 60.409
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Analist Endişelendirdi: Bu Altcoin’ler Tarihi Düşüşte!

Lider altcoin Ethereum (ETH) tabanındaki çeşitli ikinci katman (Layer-2) platformlarındaki protokollerde kilitlenen net varlıkların hacmi son iki ayda düştü. Analistler, bu çarpıcı düşüşün olası nedenlerini tahmin ediyor.

Ethereum tabanlı L2 altcoin projeleri %40 düştü

Presight Capital VC fonunda kripto girişimi danışmanı olan deneyimli analist Patrick Hansen, Twitter hesabından Polygon (MATIC), Loopring (LRC), Curve (CRV), Immutlable X (IMX) ve benzeri Ethereum tabanlı ikinci katman platformlarının düşüş dinamiklerini paylaştı:

Ethereum L2’ler şu anda yüksek beklentileri karşılamakta zorlanıyor – L222 mem’i hatırlıyor musunuz? Gerçek şu ki, L2 TVL, büyük likidite teşvikleri ve token çiftçiliği çabalarına rağmen bu yıl en düşük seviyesinde.

Analist, Ethereum’un L2’lerinin toplam kilitli değerinin (çeşitli protokollere enjekte edilen varlıkların net değeri) yıllık en düşük seviyelere düştüğünü belirtiyor. Aslında, eşdeğer olarak 4,4 milyar dolara düştüler. Bu değerin en son bu kadar düşük olduğu zaman, 2021 Ekim ayının ortalarındaydı.

L2’ler Nisan ayının başlarında buhar kaybetmeye başladı: TVL’leri o zamandan beri %40 düştü. Analist, bu düşüşün büyük likidite teşviklerine ve token çiftçilik programlarına rağmen gerçekleştiğini vurguluyor. Bu nedenle analist, “L2 atılımı hakkında konuşmak için çok erken olduğundan emin olabiliriz,” diye itiraf ediyor ve şunları söylüyor:

Ancak bu yıl Ethereum L2 atılımı, Ethereum-Maxis tarafından kesin olarak kabul edildi. Şimdilik, bu, son haftalardaki çökmelerden önce bile gerçeklikten daha fazla olamazdı. L2 kullanımı en iyi ihtimalle sınırlı.

Cevaplanması gereken sorular

Aynı zamanda analist, ikinci öğretim öğrencilerinin TVL’sini aşağı çeken şeyin gerçek resmini görmek için, ikinci diller arasındaki korelasyonu, teşvik programlarının gücünü ve bu dinamiklerdeki farklı faktörlerin rollerini dikkate almamız gerektiği sonucuna varıyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Ethereum’un DeFi’leri de devam eden piyasa durgunluğundan büyük ölçüde etkileniyor. Veri toplayıcısı platform DeFiLlama tarafından sağlanan verilere göre, DeFis yalnızca 30 gün içinde TVL’nin %40’ını kaybetti. Şimdi, DeFis’te kilitli varlıkların net hacmi, Kasım 2021’de kaydedilen tarihi maksimumdan neredeyse 100 milyar dolar düşerek 67,92 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir