Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.998
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.998
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Analist: En Zor Günler Geliyor! Bitcoin O Seviyelere Gidiyor

Kripto piyasasının durumuyla ilgili tartışmalar son birkaç haftanın öne çıkan başlığı oldu. Aynı zamanda, Bitcoin ve altcoin’ler konusunda bilgili analistler ve traderlar, piyasanın ne zaman dibe vuracağını ve rotayı ne zaman tersine çevireceğini gösteren ipuçlarını arayarak grafikleri inceliyor.   Bu, Crypto Jebb ve bağımsız piyasa analisti Scott Melker’ın tartıştığı bir konu oldu. İşte Crypto Jebb ve Melker tarafından tartışılan bazı önemli noktalar…

Bitcoin başlangıçta tasarlandığı gibi kullanılıyor

Traderlar öncelikle Bitcoin’in spot fiyatına odaklanıyor. Birçoğunun vaat ettiği gibi enflasyon koruması olarak performans göstermediğinden yakınıyor. Ancak Melker performansının büyük ölçüde ülkeye ve bireyin yaşadığı ekonomik duruma bağlı olduğuna dikkat çekti. Bitcoin, ABD doları bazında önemli ölçüde düşmüş olabilir. Ancak hiperenflasyon yaşayan Venezuela veya bankasız büyük bir nüfusa sahip Nijerya gibi ülkelerle karşılaştırıldığında, BTC insanlara paralarının değerini korumanın bir yolunu sundu.

Melker tarafından vurgulanan en büyük işlevlerden biri, Bitcoin’in dünyanın her yerindeki insanlara, eğer onlar için çalışmıyorsa mevcut finansal sistemden çıkma yeteneği veren ilk gerçek varlık olmasıdır. Crypto Jebb’e göre, Bitcoin termodinamik olarak sağlam, yani sisteme konan enerjiyi tutan varlık olarak tanımladı ve enflasyon gibi şeylerle “sızdırmaz”.

Piyasa hangi yöne gidecek?

Pazarın geleceği ile ilgili olarak Melker, kripto benimsemenin yıllardır piyasada olanlar için hızlı hareket ediyor gibi görünmese de, “Bitcoin’in benimsenmesi internetten daha hızlı,” dedi. Hem Crypto Jebb hem de Melker, kripto para birimlerine yatırım yapmaya yönelik paradigma değişiminin daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Çünkü çoğu yatırımcının riskten korkmak için eğitildiğini öne sürdü.

Bitcoin’in volatilitesini kripto para birimlerinden kaçınmanın temel nedeni olarak gösterecek olası eleştirmenlere yanıt olarak Melker, Netflix, Facebook, PayPal ve Cathie Woods’un ARK fonları gibi hisse senetlerinin düşük performansına atıfta bulunarak hisse senedi piyasalarının son zamanlarda yaşadığı mücadeleleri vurguladı. Melker, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Geçen ay, Messari’den, temelde bir varlık sınıfına para koyabileceğiniz ve herhangi bir değer depolayabileceğiniz tek bir yer olmadığını söyleyen bir araştırma görmüştüm. Ve eğer nakitte kalırsanız, satın alma gücünüzün yüzde 8’ini kaybedersiniz.

Kısa vadede daha fazla olumsuzluk bekleniyor

Melker’e göre, piyasanın mevcut durumu zayıf ve kısa vadede “trend sizin arkadaşınız” ve daha fazla olumsuzluğun muhtemel olduğunu hatırlamak önemli. Bununla birlikte Melker, piyasa buna uyum sağlayana kadar, sıkılaştırma döngüsünün ilk üç çeyreği boyunca varlık fiyatları üzerinde tarihsel olarak baskı yaratan Fed sıkılaştırma döngüsü de dahil olmak üzere, piyasanın durgunluğundan çıkmasına yardımcı olabilecek bazı gelişmelerin olduğunu belirtti. Melker, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

En iyi tahminim, çok dalgalı, sıkıcı, düşük hacimli, düşük likiditeli bir yaz geçirmemizdir. Belki yeni düşükler kaydederiz. Ya da belki de 17.5 bin dolardan 22 bin dolara veya 23 bin dolara çıkarız. Sonra, yıl sonuna yaklaşırken pazarın nelerden oluştuğunu gerçekten görmeye başlıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir