Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Analist: Bu Metaverse Coin Çılgınlık İçinde! Almıyorum

Son zamanların sıkça konuşulan ve bir metaverse coin projesi olan STEPN (GMT)’nin aşağı yönlü fiyat baskısı, bir analistin STEPN’i “abartılı bir spekülatif çılgınlık” olarak adlandırmasıyla devam ediyor. STEPN (GMT) fiyatlarında son 30 günde tanık olunan büyük düşüş trendinin ise tersine dönmek üzere olduğu görünüyor.

Metaverse coin STEPN toparlanmaya çalışıyor

GMT’nin fiyatı 27 Mayıstaki 0,80 dolardan 28 Mayıstaki 0,99 dolara kadar yaklaşık yüzde 35 oranında toparlandı. İlginç bir şekilde, yukarı yönlü çekilme, GMT’nin Mart ayındaki yüzde 500 ve Mayıs ayındaki yüzde 120’lik fiyat rallilerinden önce destek görevi gören fiyatın aynı aralığa düşmesinden sonra başladı.

Ek olarak, toparlanma, 26 Mayıs’ta 30 olan aşırı satım eşiğinin altına düşen günlük göreceli güç endeksi grafiğine göre GMT’nin aşırı satım yapmasına neden olan 27 Nisan’daki 4,50 dolarlık rekor seviyesinden yüzde 80’lik bir düşüşten önce geldi. Teknik destek, aşırı satılan RSI’ye ek olarak, GMT’nin dip seviyeye inme sürecinde olduğunu gösteriyor.

İzlenecek GMT fiyat seviyeleri

GMT’nin 0,0099 dolarlık düşük seviyesinden 3,82 dolarlık yüksek dalgalanmaya doğru bir Fibonacci düzeltme grafiği çizmek, tokeni 0,382 Fibonacci çizgisi (1,50 dolara yakın) ve geçici direnç görevi gören 0,786 Fib çizgisi (0,82 dolara yakın) ile tanımlanan daha geniş bir konsolidasyon aralığı içinde bırakır.

Bu nedenle, 0,82 ABD doları destek seviyesinden uzatılmış bir toparlanma hareketi, bugünün fiyatına göre yaklaşık yüzde 40 artışla bir sonraki yukarı yönlü hedef olarak 1,50 ABD dolarını gündeme getiriyor. Ayrıca, güçlü bir yukarı yönlü takip, STEPN token’ini 2-2.50 dolar alanına gönderebilir ve bu da piyasanın dibe vurduğunu düşündürür. Tersine, daha zayıf bir yukarı yönlü takip, GMT’nin fiyatının 0,54 ABD dolarına doğru bir kırılma hareketi için 0,82 ABD dolarını yeniden test etmesine neden olabilir. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, bu seviye, bu yılın başlarında 17 Mart ile 21 Mart arasında token’in aşağı yönlü girişimlerini sınırlamada etkili oldu.

Bu metaverse coin spekülatif bir çılgınlık mı

Temel perspektiften bakıldığında, GMT’nin önyargısı aşağı doğru çarpık görünüyor. İlk olarak, 21 Mayıs’ta 0,98’i aşan, ancak 28 Mayıs’ta 0,75’e düşen günlük korelasyon katsayısı raporlarına göre, token Bitcoin (BTC) ve diğer üst düzey kripto para birimleri ile mükemmele yakın bir tandemde işlem görmeye devam ediyor. Bu nedenle, birçok analistin düşündüğü gibi, Bitcoin 30 bin doların altında mücadele etmeye devam ederse, token ile tutarlı pozitif korelasyonu nedeniyle GMT’yi daha da aşağı çekebilir.

İkincisi, GMT, STEPN’in iş modelini çevreleyen artan belirsizlikler nedeniyle düşebilir; bu, kullanıcılara yürüyüş, koşu veya GST ile egzersiz yapmaları için ödeme yapılmasını içerir.

Bu model uzun vadede sürdürülebilir değil

Bağımsız bir piyasa analisti ve Heretic Speculator mali bülteninin yazarı Mike Fay, STEPN’in sözde kazan-kazan modelinin ne ölçeklenebilir ne de uzun vadede sürdürülebilir olduğunu söylüyor. Analist, “yaşam tarzı uygulaması” ile ilgili bazı temel sorunlara değindi. İlk olarak, STEPN’in devasa bir giriş engeli vardır, çünkü insanların pahalı “Sneaker NFT’lerini” edinmelerini sağlar. Ancak o zaman bile, insanlar GST token’leri kazanıp satarak yatırımlarını geri kazanacaklarını umarak bu dijital sorunları yüzlerce veya binlerce dolara satın alıyorlar. Akşam yemeği için sadece 15 dakika ileri geri yürüyerek 219 dolar değerinde GST kazandığını iddia eden YouTuber Sebbyverse gibi birçok kullanıcı paralarını çoktan geri aldı. Fay şunları söyledi:

Bunun muhtemel sona ermesinin yolu, platforma giren son kişilerin, uygulamanın oyun içi ödeme token’i (GST-USD) çöktüğünde, ilk benimseyenler için esasen ‘çıkış likiditesi’ olarak hizmet etmesidir.

Bu, Sneaker NFT’leri için binlerce dolar ödeyen kullanıcıların yatırım getirisine zarar verir. Dolayısıyla, Fay’e göre, NFT’lere olan talep ve teşvik düşerse, STEPN uygulamasına yeni oyuncuları çekmekte zorluk çekecek ve böylece GMT’ye olan talebi azaltacaktır. Fay ayrıca sözlerine şunları ekledi:

STEPN heyecan verici bir spekülatif çılgınlık içinde ve ben bunların hiçbirinden almıyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir