Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.741
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.741
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Analist: Bu Altcoin Değerinin Yüzde 80’ini Kaybedecek!

Geçtiğimiz boğa koşusundan sonra Ethereum fiyatı artık 4,891 dolar zirvesine çok uzak. Kademeli olarak 2 bin dolara kadar gerileyen lider altcoin, bir 22V Research analistine göre %80’lik ek düşüş görebilir. Tahminlerin kesinlik bulundurmadığını unutmadan analistin görüşlerini inceleyelim.

Kripto analisti, lider altcoin projesinde %80’lik düşüş öngörüyor

Yakın tarihli bir Bloomberg makalesine göre, 22V Research’den John Roque, Ethereum’un mevcut fiyatından %80’lik bir düşüşle 420 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Analist, şu anda 2.000 dolardan işlem gören Ethereum’un destek bölgesini kırmak üzere olduğunu ve büyük olasılıkla 420 doların altına düşeceğini tahmin ediyor. Aşağıdaki grafiği paylaşan Roque, 3.580 doların en yüksek, 2.000 doların en düşük olduğu bir fiyat aralığına dikkat çekti.

Ethereum 2.000 doların altına düştüğünde, artık yukarıda belirtilen aralığı ihlal ederek yaklaşık 420 dolardan bir sonraki önemli destek seviyesine ilerlemeye başlıyor. Piyasa değerine göre en büyük altcoin, Terra çöküşünün yansıması olarak Mayıs ayında 50, 100 ve 200 günlük çizgiler de dahil olmak üzere tüm hareketli ortalamaların altına düştü. Yukarıda belirtilen düşüş eğilimi, herhangi bir kripto para birimi için önemli bir olumsuz faktörü olarak yorumlanabilir.

Roque’a göre Ethereum aşırı satılıyor, bu yüzden bir süre ayılar sahada olacak

Roque ayrıca Ethereum’un hem haftalık hem de günlük grafiklerde aşırı satıldığını ve bu nedenle yakın gelecekte toparlanamayacağını da ekliyor. Peki sonuç aslında ne kadar kötü? Bu konuda analist, Ethereum’un temelde “yükseldiğini” belirtse de, daha düşük seviyelerin görülebileceğini düşünüyor. Bunun destekleyen bir örnek olan haftalık grafikte, yatırımcılar henüz 200 haftalık ortalama desteğe meydan okumadı.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Roque’un görüşüne göre benzer şekilde düşüş gösteren aylık grafikte, ETH henüz 50 aylık ortalamaya ulaşmadı ve fiyat 420 doların altına düşerse önemli bir destek işlevi görecek. Büyük tahminler belirli bir tür yatırımcıya hitap ederken, Bitcoin’in volatilitesi genellikle uzun vadeli tahminleri belirsiz kılar.

Ethereum’un fiyatı sorunlu ancak yatırımcılar bundan faydalanabilir

John Roque’ye benzer şekilde analist Manişa Mishra’da Ethereum fiyatında düşüş bekliyor. Yakın tarihli analizlerinde Mishra, 2.158 doların üzerinde bir toparlanmanın ETH fiyatını 2.712 dolara ulaştırabileceğini, ancak bir başarısızlığın 1.730 dolarla sonuçlanabileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir