Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.976
% 6.85
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.976
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Analist: Bitcoin Bu Seviyelere Düşme Tehlikesi Altında!

Bitcoin (BTC), Nisan ayının başından bu yana 44.000 dolarlık ilk testiyle Çarşamba günkü Wall Street açılışında düşüşünü sürdürdü. Uyarılar, 44.000 dolarlık desteğin dengede kalması nedeniyle, boğaların plan yapmayacağını söylüyor.

Bitcoin fiyatı iki haftanın en düşük seviyelerine yakın

TradingView’den elde edilen veriler, BTC’nin Bitstamp’ta 12 günün en düşük seviyesi olan 43.801 dolara ulaştığını ve bu ayın en yüksek seviyesinden %7’nin üzerinde düşüş yaşadığını gösteriyor. Hareket, MicroStrategy ve Terra’dan yeni alımlar gibi olumlu tetikleyicilere meydan okudu. Ancak analistler bunun yerine bir sonraki potansiyel BTC fiyat yükselticisi olarak makro faktörleri izliyorlar.

Varlık yöneticisi Robeco’da portföy yöneticisi olan Jeroen Blokland, yıl boyunca yükseliş eğiliminde olan Amerika Birleşik Devletleri 10 yıllık hazine faizlerinin yönü tersine çevirmesi ve riskli varlıklar için bir süre rahatlama sağlaması gerektiğini söylüyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Fed, olası bir karşı hamlede, Mayıs ayında “agresif” bir şekilde bilanço küçülmeye başlanması gerektiğini açıkladı. Bu gelişme, birçok kişinin risk-varlık talebini baskılayacağından korktuğu “kolay para” politikasına bir son veriyor.

Enflasyon, ABD’nin ötesinde hissiyatı bozmaya devam etti ve Euro bölgesi yıllık üretici fiyat enflasyonu Şubat ayında rekor bir artışla %31’in üzerine çıktı. Uzmanlara göre Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, gelecekteki verilerin daha da yüksek olması muhtemel.

“BTC’nin bu seviyede tutunması lazım, yoksa…”

Sorunlu bir ortamda, fiyat gözlemcileri bir miktar gevşemeye hazır ve 44.000 doların yükseliş temeli olarak tutulması gerektiğini söylüyor.

Özel fon yöneticisi ve popüler Twitter hesabıyla tanınan CryptoQuant katılımcısı Gaah, piyasa potansiyel olarak 37.000 dolara götürebilecek bir dalıştan kaçınmak için BTC’de 44.400 doların savunulması gereken seviye olduğunu belirtiyor.

Trader Crypto Ed daha endişeli bir ses tonuyla, “Bir şeyler ters gidiyor ve önümüzdeki günler neler olduğunu gösterecek,” diye ekliyor. Analist, en son YouTube güncellemesinde, BTC’de 45.000 dolar tutarındaki bir başarısızlığın, daha sonra, 43.000 dolara giden yolu açacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir