Kriptolar:
36635
Bitcoin:
$92.558
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%58.7
% 0.21
Piyasa Değeri:
$3.14 T
% 1.25
Korku & Açgözlülük:
28 / 100
Bitcoin:
$ 92.558
BTC Dominasyonu:
% 58.7
Piyasa Değeri:
$3.14 T

Analist: Bitcoin (BTC) Yeni Zirveler Öncesi Son Bir Düşüş Görebilir!

Kripto para piyasası, hafta sonu yaşanan sert dalgalanmaların ardından yeniden toparlanma sinyalleri veriyor. Deneyimli analist Peter Brandt, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 125.100 dolar bandını yeniden test edebileceğini, ancak bu süreçte bir düzeltme yaşanabileceğini öngörüyor.

Brandt: “Ya Sert Bir Sarsılma Ya da Parabolün Bozulması”

Ünlü analist Peter Brandt, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin iki olasılıktan birine işaret ettiğini belirtti:

“Ya büyük bir sarsılma olacak ve ardından hızlı bir şekilde yeni bir ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi) göreceğiz ya da parabolik yapının bozulmasıyla %75’lik bir düşüş yaşanabilir.”

Brandt, geçmiş döngülerde görülen %80’lik düşüşlerin artık geride kaldığını, ancak fiyatın 50.000–60.000 dolar seviyelerine kadar geri çekilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Hafta Sonu Volatilitesi: Risk Yönetimi Uyarısı

Piyasadaki sert düşüş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına %100 gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasının ardından geldi. Bu haber, kripto piyasasında 19 milyar doların üzerinde tasfiyeye yol açtı.

Bitcoin, 121.000 dolardan 102.000 dolara kadar gerilese de kısa sürede toparlanarak 112.400 dolar seviyesine ulaştı.
Capriole Investments kurucusu Charles Edwards, kaldıraç kullanımına dikkat çekerek,

“1.5x üzeri kaldıraç bile tehlikelidir. Uzun vadeli riskleri her zaman göz önünde bulundurmak gerekir.” dedi.

Makro Görünüm: Fed ve Enflasyon Etkisi

BitMEX kurucusu Arthur Hayes, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın “niceliksel sıkılaştırmanın bittiği” sinyalini vermesinin ardından piyasayı alım fırsatı olarak gördüğünü söyledi:

“Kamyonu geri getirip her şeyi alın.”

Uzmanlara göre, düşen petrol fiyatları, zayıflayan iş gücü piyasası ve yaklaşan faiz indirimleri, Bitcoin için olumlu bir ortam yaratıyor.
Swyftx baş analisti Pav Hundal, “Bu tablo Bitcoin için adeta bir ‘Goldilocks dönemi’ yaratıyor” derken, makroekonomist Lyn Alden de gelecek çeyreğin “Bitcoin açısından oldukça olumlu geçeceğini” düşündüğünü belirtti.

Bitcoin için gözler şimdi, olası kısa vadeli düzeltmenin ardından gelecek yeni ATH hamlesinde.

*Bu içerik yatırım tavsiyesi içermez.

Son dakika kripto para haberleri için hemen tıkla

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir