Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.313
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.313
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ampleforth Governance (FORTH) Coin Nedir?

Ampleforth (AMPL) kripto para birimi; Bitcoin, altın, reel para birimleri ve emtialar için tedarik esnekliği vaat eden bir projedir. 2018 yılında girişimciler Evan Kuo ve Brandon Iles tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Ampleforth (AMPL) madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi değildir. Tüm arz, yaratıcısı olan şirket tarafından sağlanmaktadır.

Altın ve gümüş gibi madenlerin arzı sınırlı olduğu için bu değerli varlıklar bağımsız olarak görülmektedir. Enflasyon değişimlerine karşı ciddi bir direnç gösterseler de talep patlamalarına karşı etkisiz kalmaktadır. Bu gibi artan talepler altın ve gümüş gibi değerli varlıkları savunmasız bırakır. Ampleforth (AMPL) amacı da bu talep patlamalarına karşı durmaktır. Otomatik arz ile enflasyon ve yüksek deflasyona savunma amaçlanmaktadır.

FORT, Ampleforth’un yönetim token’ı olarak kullanılmaktadır. Bu kapsamda FORTH sahiplerinin Ampleforth protokolünde önerilen değişikliklere oy vermeleri için kullanmaktadır.

Ampleforth (AMPL), kısa vadede, kripto para portföyleri için bir alternatif olarak gösterilmektedir. Orta vadeli planlarında ise merkeziyetsiz bankalara, rezervleri için teminat olmak amaçlanmaktadır. Uzun vadeli olarak Ampleforth (AMPL) merkez bankalarının kripto para birimlerine karşı bir alternatif olarak kullanılabilmektedir.

Ampleforth (AMPL) her zaman fiyatı dengelemek için arz-talep dengesinin en uygun olduğu yeri aramaktadır. Bu dengenin sağlanabilmesi için gerekirse doğrudan fiyatı düşürme veya yükseltme gibi müdahalelerde bulunmaktadır. Bu müdahale ile fiyatın sabitlenmesi amaçlanmaktadır.

Projenin özelliklerinden şu şekilde bahsedebiliriz:

  • FORTH, yönetişim token’ı olarak çalışmaktadır.
  • Yerel token AMPL’nin arzını, talebe göre otomatik olarak ayarlanmasını sağlayan bir protokol olan Ampleforth’u destekleyen kripto paradır.

Ampleforth projesinin genel olarak sağladığı faydalar birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • Miktar değişimlerinde ani hareketler olmaması için miktar ve fiyat dengeleme işlemi belirli kısa periyotlarda yapılmaktadır.
  • AMPL, fiyatı dengelemek için her zaman arz-talep dengesinin uygun olduğu yeri aramaktadır.
  • Talep değişimi durumlarında 1 AMPL’nin fiyatını değiştirmek yerine miktarını değiştirme yöntemini tercih etmektedir.

Belirsizlik eğilimlerinde piyasalarda genel riskler ile karşılaşması dezavantaj olarak görülebilmektedir. Ampleforth Governance (FORTH) coin birçok farklı kripto para borsasında listelenmektedir. Binance, Coinbase Exchange, Bitfinex bu borsalar arasındadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir