Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.025
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.025
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Ampleforth (AMPL) nedir?

ampl network nedir

Ampleforth Protokolü nedir?

Ampleforth protokolü Ethereum Blokzinciri üzerinde yer alan hesab birimi üreten bir kurulumdur. Hesap birimi mal, hizmet ve işlemlerin piyasa değerinin parasal ölçü birimi anlamındadır. AMPL ise bu ekosistemin ana yapı taşıdır. Protokol AMPL ve FORTH olmak üzere iki ana belirteçden oluşmaktadır.

Ampleforth (AMPL) nedir?

AMPL ekosistemin birincil yapı taşını oluşturan bir algoritmik stablecoindir. Diğer stablecoinlerden asıl farkı fiyatının 2019 yılı amerikan dolarına ayarlanmasıdır. Protokol, AMPL fiyatının yüksek olduğunu tespit ettiğinde dolaşımdaki arzı arttırır. Fiyat çok düşükse arzı azaltır. Aşağıdaki grafikten fiyatın 1.0 – 1.1 bandına tutunması gerektiği görülmektedir.

AMPL price chart

AMPL’nin kullanım alanları

AMPL ekosistem dahilinde borç verme, ödünç alma, türevlerin oluşturulması ve stablecoin için teminat olarak tutuluyor. Ayrıca token stake ve köprüleme ve oylama işleminde de kullanılmaktadır. 

Ampleforth Governance nasıl çalışır?

Ampleforth protokolü bir takım AMPL sahiblerinin fikir birliği ile yönetilir. DAO’larda tartışma başlatılır ve fikirler sunulur. Sonra sonuç odaklı teklifler değerlendirilir. Zincir dışında seçim yapıldıktan sonra gereksinimler kodda uygulanır ve test süreci başlatılır. En son toplulukta FORTH sahipleri son oylamayı gerçekleştirir.

Ampleforth’un kurucuları kimlerdir?

Ampleforth founders

Evon Kuo – Ürün yönetimi ve yazılım alanında 5 yıldan fazla deneyime sahiptir. Yahoo, VP Product gibi şirketlerde karyer yapmıştır.

Brandon Iles – Google ve Uber gibi dev şirketlerde 7 yıl yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. Şubat 2018de Ampleforth’un kurucu ortağı olmuş.

AMPL yatırımcıları

Aşağıdakı görselde Ampleforthun “Seed” ve “Funding Round”larındaki yatırımcıları yer almaktadır. Spartan Group, Pantera Capital ve Brian Armstrong gibi isimler de var. Proje iki aşamada toplamda 4.800.000 USD yatırım toplamıştır.

Ampleforth investors

Ampleforth(AMPL) tokenomiksi

Ampleforth tokenomics and token distribution
Token dağılımı
Token başlangıçta 50 milyon arzıyla piyasaya sürüldü. İlk başta token dağılımı şu şekildeydi:
  • Ekosisteme %23,2.
  • Tohum yatırımcılara %18,5.
  • A serisi yatırımcılara %3,3.
  • Ampleforth ekibine ve danışmanlarına 25%
  • Hazineye 20% 

En son versiyonu görselde olduğu gibidir.

Toplam arz 395,345,189 AMPL’dir. Bu arzın 12%si dolaşıma salınmıştır. Bu da 46,031,113 AMPL’ye eşittir.

AMPL nereden alınabilinir?

Token KuCoin, Gate.io, Bitget, MEXC, Uniswap, Sushiswap gibi borsalardan satın alınabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir