Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.591
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.591
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

AMD hissesi: Analistler, yeni veri merkezinin kazandırmasını bekliyor

Yazar – Senad Karaahmetovic

Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) dün EPYC sunucu işlemcilerinin 4. neslini piyasaya sürdü. AMD, “Cenova” sunucu işlemcileri için başka isimlerin yanı sıra Google (NASDAQ:GOOGL), Oracle (NYSE:ORCL) ve Microsoft’un (NASDAQ:MSFT) da müşterisi olduğunu açıkladı.

AMD’nin, “Napoli” olarak adlandırılan ilk EPYC veri merkezi çipini piyasaya sürmesinden yaklaşık 5 yıl sonra 4. nesil sunucu işlemcileri piyasaya sürüldü. Napoli’yi “Roma” ve “Milano” izledi. Şirket, Cenova’nın performansta önemli bir gelişme sağlarken aynı zamanda enerji anlamında daha verimli olacağını söyledi.

CEO Lisa Su, “Bu, işletmeler ve bulut veri merkezleri için daha düşük sermaye gideri, daha düşük işletme gideri ve daha düşük toplam mülkiyet maliyeti anlamına geliyor.” dedi.

AMD, Cenova çiplerini stratejik ortaklarına göndermeye başladı bile ve üretimin yıl sonuna kadar artmasını bekliyor. Etkinliğe katılan Wall Street analistlerinin Cenova lansmanıyla ilgili söyledikleri şöyle:

Stifel: “Cenova ve Milano’nun orta vadede farklı iş yüklerinde var olmasını ve AMD’nin genişleyen teknoloji portföyünün (FPGA’lar, DPU’lar, SmartNIC, GPU’lar) pazar payından kazanmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu dinamiğin, devam eden TAM genişlemesiyle birleştiğinde AMD Veri Merkezi Segmenti için pazara göre daha hızlı büyüme sağlamasını bekliyoruz.”

Deutsche Bank: “AMD; sunucular için etkileyici bir CPU ürün ailesi daha sunarak geçmişteki yanlış adımlarını telafi etmeye devam eden rakibi INTC’ye karşı CPU ürün liderliğini geliştirmeye ve sağlamlaştırmaya yardımcı oldu.”

BMO: “AMD’nin veri merkezi pazarından pay almaya devam edeceği konusunda çok olumluyuz.”

Morgan Stanley: “AMD söz verdiği gibi yol haritasını sunuyor. İlk kıyaslamalar, şirketin hem mevcut hem de yeni nesil rakip ürünlere göre performans liderliğini koruduğunu gösteriyor ve bu da ‘ağırlık artır’ tezimizle tutarlı olarak veri merkezi payı açısından daha çok kazanıma işaret ediyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir