Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

AMB/Villeroy: Euro’nun enflasyona etkilerini izliyoruz

Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy, France Info radyosuna verdiği mülakatta euro’nun dolar karşısındaki değer kaybını değerlendirdi.

Villeroy “ihracatçıları desteklemesi açısından iyi bir haber ancak enflasyonu da yükseltebilir. Para birimini biz ayarlamıyoruz ancak enflasyon açısından önemli olduğu için gelişmeleri izliyoruz” diye konuştu.

Fed’in agresif faiz artışları ve 19 üyeli Euro Bölgesi’nde resesyon ihtimaliyle Euro/Dolar 20 yıl sonra ‘parite’ yani 1 seviyesine indi. Bu düşüş, halihazırda yüksek enflasyon sorunuyla karşı karşıya olan AMB yetkilileri için yeni bir zorluk oluşturabilir. Bölge enflasyonu bankanın yüzde 2 hedefinin 4 misli üzerinde seyrederken AMB 10 yıldan uzun süre sonra ilk kez bu ay faiz artışına hazırlanıyor.

Euro’daki son düşüşün para biriminin zayıf olduğu anlamına gelmediğini kaydeden Villeroy “yıl başından beri yaşananlara bakınca euro’nun zayıf değil, özellikle geleneksel güvenli liman alımlarıyla doların güçlü olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir