Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.400
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.400
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın’ın Kritik Hamlelerini Bilen İsim: Bu Hafta Çok Önemli!

Geçtiğimiz haftanın son gününde piyasalardaki hissiyatı değiştiren Rusya-Ukrayna meselesi, altın fiyatlarını yükseltmeyi başardı. Ons altın 1.870 dolara kadar çıkarken gram altının fiyatı 817 dolara kadar yükseldi. Bu sırada, altının daha önceki bazı fiyat hareketlerini tahmin etmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında bu hafta “dikkatli olunması” gerektiğini söyledi. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş, altın piyasasında son durumları değerlendirdi

ABD’nin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine yönelik açıklamaları, piyasaları etkisi altına aldı. Endişenin yatırımları etkilemesiyle başta altın olmak üzere çeşitli güvenli liman varlıkları artış yaşadı. Öte yandan, Bitcoin gibi daha “riskli” tarafta görülen kripto para birimleri hafif düşüşler yaşadı. Şimdi, yatırımcılar özellikle altının hangi seviyeleri görebileceğini, nasıl hareket edeceğini merak ediyor. Ayrıca bu hafta, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) toplanacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm gelişmeler hakkında yorum yaptı.

İslam Memiş, Rusya-Ukrayna meselesinin strese yarattığını, haftanın başının oldukça gergin olduğunu ve piyasalarda satışların yaşandığını belirtti. Bu açıdan, borsalarda değer kaybının yaşandığına dikkat çekti. Memiş, “endişe ortadan kalkmadan piyasaların durulmasının zor” olduğunu belirtiyor.

Yükseliş devam edecek mi?

İslam Memiş “Avrupa, İngiltere, İsrail ve ABD gibi ülkelerin bu hafta Rusya’nın Ukrayna’yı kuşatacağını” beklediğine dikkat çekerek bunun gerçekten yaşanıp yaşanmayacağının görüleceğini söyledi. Eğer söz konusu saldırı yaşanırsa piyasaların karışacağını; emtia fiyatlarında sert yükseliş, borsalarda ise sert düşüş göreceğimizin altını çizdi. Öte yandan, krize yönelik olumlu bir açıklama geldiği durumda piyasaların rahatlayabileceğini düşünüyor.

Peki, yatırımcılar böyle bir dönemde ne yapmalı? Uzman isme göre yatırımcıların kriz anlarında ciddi pozisyonlar almaması, kaldıraçlı işlemler yapmaması gerekiyor. Ancak durumların olumlu veya olumsuz olacağına dair işaret görüldüğünde pozisyon alınması gerektiğini belirtiyor. İslam Memiş, hükümetin yastık altındaki altınların dolaşıma girmesine yönelik attığı hamleyi de değerlendirdi ve bu sisteme yönelik çeşitli soru işaretlerinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir