Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.115
% 3.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.115
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Altın’ın Hamlelerini Bilen İsim: Bu Tarihte Fırtına Kopacak!

Yeni bir haftaya girerken konsolide olmaya devam eden altın için yorumlar gelmeye devam ediyor. Gelen en son yorumların sonuncusu, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e ait. Memiş, Mayıs ayına dikkat çekiyor. İşte detaylar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı: Mayıs’ta fırtına başlıyor

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere gram altın fiyatına yönelik yıllık bazda 1.450 liralık bir tahmin yapan İslam Memiş, Nisan ayında altın ve gümüş alımı için son fırsat olduğunu söylüyor. İslam Memiş, Nisan ayının “final ayı” olduğuna dikkat çekerek bu ay döviz kurlarının, altının ve gümüşün gram fiyatlarında son alım bölgelerinin görüldüğünü aktardı. Nisan ayının “final” olmasının ardından Mayıs ayında fırtınanın başlayacağını düşünüyor.

Bu nedenle uzman isim, yatırımcılara “neye ihtiyacınız varsa, neye yatırım yapacaksanız bunun kararı Nisan olmalı” diyor. Öte yandan uzman isim bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek enflasyonun yıl boyu yüksek seviyelerde kalacağını düşündüğünü söylüyor. Peki, enflasyondan korunmak için neler yapmak gerekiyor?

Yatırımcılar enflasyondan korunmak için ne yapmalı?

İslam Memiş, yatırımcıların enflasyondan korunması için üç maddeye dikkat çekiyor. Öncelikle, yüzde 60’ın üzerinde enflasyon olacağını kabullenmek gerektiğini aktaran uzmana göre ikinci olarak, altına yönelmekte fayda var. Memiş, bu maddeye yönelik “Kendi paranızı enflasyona karşı korumak için enflasyonun olduğu her yerde altın ve gümüş gibi madenler daha çok koruyucu olduğu için bu tarafa yönelmenizde daha büyür bir avantaj olacaktır,” ifadelerini kullanıyor.

Son olarak, Nisan ayındaki “barış hikayesi yazanların rehavetine kapılmadan” hazırlık yapılması gerektiğini savunuyor. İslam Memiş, son olarak, sosyal medyadaki yanlış düşündüğü bir algıdan bahsederek aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Sosyal medyada şöyle bir algı vardır. Gram altın bin lira olunca iki bin lira olacak derler. Gram altın 880’lere indiğinde ise 700 lira olacak derler. Böyle bir şey yok. Kendinize bir hedef belirlemeniz lazım. 900 liranın altında kademeli alırım. 883’e geldiğinde yüzde 25 alan aldı, kazandı. Almayan kaybetti, yazık oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir