Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.998
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.998
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Altın’a Hücum Bitti! Uzman: Bu Sepetlerde Olmalı!

Bitcoin için vahşi bir hafta daha geride kalırken varlık yöneticisi Betterment’ten Dan Egan, BTC’nin altın alternatifi olduğunu savunuyor. Öte yandan ilk Bitcoin vadeli ETF’i olan ProShares Bitcoin Strategy ETF’inin arkasındaki isimlerden biri olan Simeon Hyman, yatırımcılara Bitcoin ETF’ine yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Uzman: Bitcoin, dijital altın gibi davranıyor

Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi Cuma günü yüzde 11 artarak iki hafta içinde ilk kez 40.000 doların üzerine çıktı. Birkaç gün önce, 37.000 doların altına düşmüştü. Ancak Bitcoin değişken kalırken Betterment’ten Dan Egan, BTC’ye yönelik yorumlarını aktardı. Uzman isim, BTC’nin portföylerin bir parçasına dönüştüğünü söylüyor. Uzman, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Örneğin, Bitcoin, ilk günlerinde, zenginliğe giden ani bir yol olarak görülüyordu. Şimdi, daha çok bir piyasa koruması sağlayabilecek “dijital altın varlığı” gibi davranıyor. Kesinlikle altın veya değerli metaller gibi bir alternatife dönüşüyor. Çeşitlendirme adına portföyünüzde küçük bir miktar bulundurmalısınız.

Bitcoin’e alternatif yatırım olarak ETF’lere dikkat çekiliyor

Yine de, Bitcoin (BTC) fiyatları Kasım ayında belirlenen yüksek seviyelerin oldukça üzerinde. Bilindiği üzere öncü kripto para birimi, zirvede 70.000 dolara yakın işlem gördü. Bitcoin’e alternatif yatırım, ETF alanında bulunabilir. Bitcoin fiyatları, Ekim ayında ilk Bitcoin vadeli işlemleri ETF’i olan ProShares Bitcoin Strategy ETF’nin (BITO) piyasaya sürülmesinin ardından geçen yıl yükseldi. ProShares’ten Simeon Hyman, bir röportajında, bu vadeli ETF’in hem uzun hem de kısa vadeli yatırımcılar için faydalı olduğunu söyledi. Hyman, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Vadeli işlem piyasası, fiyatın daha iyi bir yansımasını sağlıyor ve daha likit. BITO, kendi içinde her gün çok miktarda işlem yapıyor ve bunun üzerinde de opsiyonlar var. Vadeli işlem piyasası, bu vadeli işlemlerin fiyatına yaklaşan birden fazla borsayı gösterir. Bu durumu, Bitcoin vadelilerini oldukça çekici bir değer teklifi yapan ETF yapısıyla birleştirdiğinizde önemli avantajlar var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir