Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.486
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Altın, Ukrayna endişelerinin güvenli limanları desteklemesiyle 3 ayın zirvesine yakın

Yazar – Gina Lee

Investing.com – Salı günü altın Asya’da yükselerek üç ayın zirvesine yaklaştı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği korkuları artmaya devam ederken yatırımcılar riskli varlıklardan çekildi.

Altın vadeli işlemleri, 1.873,91 dolar ile 16 Kasım’dan beri gördüğü en yüksek seviyeyi gördükten sonra %0,58 artışla 1.888,15 dolar oldu. Spot altın son 11 seansın dokuzunu yükselişle kapattı.

Pazartesi günü küresel hisse senetleri düşüş yaşadı. ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceği yönündeki uyarısı ve yatırımcıların risk iştahının azalması ile petrol yedi yılın zirvesine tırmandı.

ABD’nin 10 yıllık Hazine getirisi de düşüş yaşayarak sarı metale destek verdi.

Asya Pasifik’te Japonya’dan gelen veriler, dördüncü çeyrek GSYH’nin çeyrek bazda %1,3 ve yıllık bazda %5,4 büyüdüğünü gösterdi. Ülkede azalan vaka sayıları tüketimi desteklese de artan hammadde maliyetleri ve yeni Omicron enfeksiyonlarındaki artış görünümü kararttı.

Avustralya Merkez Bankası son toplantısının tutanaklarını paylaşırken Fed’in kendi tutanakları Çarşamba günü yayımlanacak.

Fed yetkilileri, Mart toplantısında faiz artırımlarının nasıl olması gerektiği üzerine tartışmaya devam ediyor. ABD gün içinde ÜFE raporunu paylaşacakken bir gün sonra Çin’in ÜFE ve TÜFE verilerini göreceğiz.

Diğer kıymetli metallerden gümüş ve platin %0,2 yükselirken Pazartesi günü yaklaşık iki haftanın zirvesini gören paladyum, %0,3 artışla 2.368,33 dolara ulaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir