Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.359
% 4.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Altın Tahminleri Çıkabilen İsim: Eylül-Ekim’de Bu Seviyeler!

Altın Salı sabahı, ABD dolarındaki yükselişin ve tahvil getirilerinin külçenin cazibesine baskı yapması ve yatırımcıların ABD Merkez Bankası (FED) faiz artırımı yolunda daha fazla ipucu beklemesiyle geriledi.  Bu sırada, birçok uzman altın için beklenebilecekleri aktardı. Bunlardan biri de, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu. İşte uzman ismin yorumları…

FED, piyasaları nasıl etkiliyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre, gram altını dolardan destek görmekte. Gram altının 950 liranın altına sarkacağını düşünmeyen uzman, ekranda öyle görülse de, aslında böyle bir durum olmadığını düşünüyor. Uzman, orta ve kısa vadede düşük fiyatların kalma olasılığının az olduğuna dikkat çekiyor. Memiş, bu açıdan ABD Merkez Bankası (FED) gelişmelerine dikkat çekiyor. Uzman isim, FED’in faiz artırımına dikkat çekerek aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

FED’in para politikasındaki faiz artışları devam ediyor. Enflasyonu düşürmek için agresif şekilde faiz artışına devam eden FED var karşımızda. Muhtemelen temmuz ayı toplantısında 75 baz puanı bir faiz artırımı daha yapacak. Tabii dolar karşısındaki diğer yabancı para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli metallerde de sert düşüşler gördük. 100 dolarlık bir gerileme oldu onsa altında.

İslam Memiş, teknik olarak 1680-1780 dolar aralığını takip etmeye devam ettiğini aktardı. Uzmana göre yükselişlerin devam etmesi için FED`i görmek lazım. FED’in açıklamalarını ve faiz kararlarını görmek lazım. Memiş, “Doları olan, elinde doları olan aslında yatırımcılar için şu anda çok düşük fiyatlandırmalar karşısında onsa altın orta ve uzun vadede bu düşük rakamların kalma ihtimalini çok zayıf görüyorum,” diye ekliyor. Uzmana göre her ne kadar FED faiz artırımlarını ettirse de enerji krizi gıda krizi jeopolitik risklerdeki artışlar gibi birçok konu küresel resesyon riskini fiyatlamasını gündeme getiriyor. İslam Memiş’e göre anda küresel piyasalarda ciddi bir enflasyon endişesi var ciddi bir ekonomik kriz var ancak emtia fiyatları baskılanmaya devam ediyor.

İslam Memiş: Altın 1.450 lira olacak

Yıl sonuna kadar 1.450 liranın gram altında görülmesinin mümkün olduğunu düşünüyor. Uzmana göre 950 liranın altına sarkmaların görülmesi pek olası değil. Şu anda makas aralığından dolayı 950 lira seviyesinin altında gram altını zor gördüğünü aktarıyor. Eylül ve Ekim aylarında 1.200 lira hedefleyen analist, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, yıl sonuna kadar 1.450 liraya işaret ediyor. Çünkü yılın son çeyreğinde hem dövizde hem de onsta yukarı yönlü hareketlerin gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir