Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.853
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.853
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Altın Öngörüleri Çıkabilen Ekonomist, Hafta Sonu Uyarısı Yaptı!

Geçtiğimiz hafta oldukça kritik bir hafta geçiren altın, yeni bir haftaya giriyor. Coinmühendisi.com olarak hafta boyu bildirdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası FED, politika faizinde 25 baz puanlık bir artışa gitti. Ancak bu artış, bir süredir bekleniyordu. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), faizi sabit tutma kararı aldı. Peki, şimdi sırada neler var? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube hesabı üzerinden altın ve dolara yönelik yorumlarını aktardı. İşte detaylar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, beklediği seviyeleri paylaştı

İslam Memiş, Youtube hesabından paylaştığı bir videoda altın ve dolar için alım fırsatı olabilecek seviyeleri paylaştı ve piyasaya yönelik genel bir değerlendirmede bulundu. İslam Memiş, haftanın sakin bir şekilde tamamlandığına ve Rusya Ukrayna savaşına artık daha az odaklanan bir piyasayla karşı karşıya kaldığımıza işaret etti.

Uzman isim gram altının 900-920 lira aralığına sıkıştığını belirtti. Ancak bu hafta ons altında 1.907 dolara kadar yaşanan düşüşlerden dolayı gram altın/TL paritesinde ilk defa 895 liralık düşük seviyelerin görüldüğünü aktardı. Uzman, 900 liranın üzerindeki alımların uygun olmadığını, 850 ve 900 lira aralığını kademeli alım fırsatı olarak değerlendirebileceğini aktardı. Ancak jeopolitik risklerde yeniden bir tırmanma yaşanması veya hiç kimsenin öngörmediği bir durum yaşanması durumunda trendin değişebileceğine işaret etti.

Uzman: Hafta sonu rahat olun

İslam Memiş, 2022 yılına yönelik değerli metal tahmininin değişmediğini aktarırken ons altının 1.907 dolara kadar geri çekilme yaşadığını ve yukarı yönlü hareketlerin geçici olduğunu gösterdiğini belirtti. Memiş, 1.900 dolarlık seviyenin yüksek olduğunu düşündüğünü, bu nedenle 1.800 liralık beklentiyi sürdürdüğüne dikkat çekiyor. Ancak bu düşüşler haricinde, yıllık bazda genel tahminini sürdürdüğünü belirtiyor.  Uzmanın gram altın için uzun vadeli tahmini 1.450 lira, ons altında ise 2.150 dolar idi.

Öte yandan hafta sonu herhangi bir gerginlik olmazsa yeni haftaya sakin başlayabileceğimize dikkat çeken İslam Memiş, hafta sonları genellikle olumsuz haberlerin yüzeye çıktığını, sosyal medyada ciddi bilgi kirliliği olabileceğine dikkat çekiyor. Ancak hafta sonu gelen yanlış haberlere karşı rahat olunması gerektiğini savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir