Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.221
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.221
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Altın Kâhini Yatırımcıları Uyardı ve “Bu Seviyeleri Bekleyin” Dedi!

Altın fiyatları Ukrayna ve Rusya arasındaki gelişmelerle dalgalanmaya devam ederken 2022 yılı için uzmanlardan öngörüler gelmeye devam ediyor. Bunların en sonuncusu, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu. İslam Memiş, değerli metal fiyatında belirli seviyelerin beklenmesi gerektiğini düşünüyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, altın piyasasına yönelik yorumlarını aktardı

Altın fiyatları, Ukrayna ve Rusya arasındaki gelişmelerle ivme kazanmıştı. Altının ons fiyatı, 1.900 doların üzerine çıktı ve Haziran 2021’den bu yana görülmeyen seviyeler görüldü. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son dakika gelişmelerini yorumlayarak daha önce de yaptığı manipülasyon uyarılarını yineledi. Memiş’e göre “bu yıl yatırımcıları uyutmayacaklar”.

İslam Memiş, gram altının geçen hafta 835 ve 838 lira seviyelerine kadar yükseldiğine dikkat çekerek ons fiyatındaki geri çekilmeye bağlı olarak düşüş yaşadığını söyledi. Destek seviyesi olarak 810 lirayı, direnç seviyesi olarak ise 840 lirayı tercih edeceğini söyledi. 2022 yılı boyunca ise tahmininin 1.500 lira civarının görüleceği yönünde olduğunu bildirdi.

“Uzun vadeli yatırımcı olun”

İslam Memiş, yatırımcıların algı ve manipülasyonla yatırımcıların elindeki varlıkları almaya çalışabileceklerini, bu nedenle yatırımcıları uzun vadeli hareket edip sepet oluşturmasını tavsiye etti. Ayrıca, parite bazında işlem yapılması gerektiğini belirtti. Ons altının fiyatındaki son ivmenin, Rusya’nın saldırısıyla bilerek ve isteyerek ralli yaptırıldığını belirtti.

Uzman isim, dolara yönelik tahminlerini de aktardı ve yükselişlerin kalıcı olmayacağını tahmin ettiğini söyledi. Doların 13.62 lira seviyesinde 13.5-13.7 lira aralığında dalgalanan bir fiyatta hareket edebileceğini düşünüyor. Son kez 13.4 lirayı test edeceğini düşündüğünü belirten İslam Memiş’e göre Mart ayının ardından yükseliş trendi başlayabilir. Bu nedenle Şubat ayında yaşanan gerilemenin 13.40 veya 13.30 lira civarlarında olabileceğini düşünüyor. Yazım sırasında altının ons fiyatı 1.905 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 844 liradan el değiştiriyor. Dolar, 13.79 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir