Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın Kâhini: Fiyatlardaki Düşüş Bu Tarihe Kadar Sürecek!

Altın fiyatları güne hafif düşüş ile başlarken yatırımcılar önümüzdeki dönemlerde neler olacağını merak etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz açıklamaları sonrası hareketlenme yaşadı. FED, uzmanların uzun zamandır beklediği gibi, 25 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirdi. Bunun ardından, geçtiğimiz günlerde hafif geri çekilme yaşayan altın ivme kazandı. Peki, sırada neler var? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı…

İslam Memiş, FED açıklamaları doğrultusunda piyasayı yorumladı

İslam Memiş, Çarşamba akşamı açıklanan FED faiz oranları ve altın, dolar hakkında yorumlarını aktardı. Uzman, FED’in faiz artırımının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini, bu nedenle piyasada çok büyük bir değişiklik olmadığının altını çizdi. Altın ve gümüş fiyatlarının geçtiğimiz 3 hafta boyunca yatırımcılar için yüksek seviyede olduğunu ifade ettiğini belirten Memiş, düşüş trendinin bu hafta başladığını belirtiyor. Geçtiğimiz haftalar boyunca piyasada, Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle artış görülüyordu.

Peki, Memiş’in bahsettiği düşüş eğilimi ne kadar sürebilir? Uzman isim, “Altın ve gümüşteki bu geri çekilmenin ben 1-2 hafta daha süreceğini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı. Bir süredir gram altında yıl içerisinde 1.450 liranın görüleceğini belirten İslam Memiş, bu tahminini yineledi. Ancak kısa vadede düşüşlerin yaşanabileceğini, gram altının 880-870 ve hatta 850 liraya düşebileceğini belirtiyor. Bu durumun alım fırsatı yarattığını, ancak düşüşün kalıcı olduğunu düşünmediğini söylüyor.

2022 yılı altın için zirveleri gösterecek mi?

İslam Memiş, kısa vadeli beklentisinin aksine uzun vadede yükselişe işaret ediyor. Uzman, 2022 yılı analiz raporunda gram altının 1.450 lira, ons altının 2.150 dolara yükseleceğini öngördüğünü söylüyor. 2022 yılının genel olarak kafa karışıklığı ile dolu, problemli bir yıl olacağını belirten Memiş, bu nedenle yatırımcıların varlıklarını çeşitlendirmesini tavsiye ediyor. Farklı yatırım araçlarına yatırım yapılmasını, uzun veya orta vadeli yatırımcı olunmasını söylüyor.

“2022 yılında altın gümüş ve kripto paralar bildiğin yarışacak. Çok kafa karışıklığı olduğu için birbirleriyle yarışarak bu süreci tamamlayacaklar,” ifadelerini kullanan uzman, piyasalarda enflasyon, küresel daralma, güvenli liman talebinin artması gibi faktörlere de işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir