Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.226
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.226
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın İçin Rekor Tahmin: Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyeler!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tüm şiddeti ile devam ederken, arz kaynaklı petrol fiyatları 130 dolara kadar tırmandı. Artan jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri yatırımcıları güvenli limanlara sığınmaya zorluyor. Güvenlik akımlarını çeken altın, uzun bir aradan sonra Pazartesi günü 2.000 doların kıyısına yaklaştı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Sarı metal tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru hareket edecek”

Spot altın, günün erken saatlerinde 19 Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyesini 2.000,69 dolara dokunduktan sonra yazının yazıldığı sıralarda günlük %1,43 artışla 1.998 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,78 artışla 2.001,7 dolar seviyesine yükseldi. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, mevcut durumu değerlendirdikten sonra şu seviyelere işaret ediyor:

Altın, başlangıçta muhtemelen 2.000 dolar civarında yoğun bir trafik bulacak. Ancak bir kez temizlendiğinde, Ukrayna durumunda bir değişiklik olmadığını varsayarsak, hızla 2.100 dolarlık bölgeye ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine hareket edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev teslim olmadıkça işgalini sürdürme sözü verirken, çatışmalar yaklaşık 200.000 kişinin kuşatma altındaki Ukrayna şehri Mariupol’u Pazar günü arka arkaya ikinci gün tahliye etmesini engelledi.

Wang Tao’ya göre altın fiyatları yükselmeye devam edebilir

Dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Cuma günü Mart 2021’in ortasından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın fiyatı 2.065 dolara doğru yükselmeye devam edebilir.

Altın, enflasyonist baskılara karşı başarılı bir koruma sağlarken, jeopolitik belirsizliklere ve artan enflasyona karşı hızlı tepki verir. Bunun en son örneğini isi yaşayarak görüyoruz. Sarı metaldeki son kazanımlar, hem enflasyondaki artışa hem de jeopolitik krize duyarlılığına dayanıyor. DailyFX’te bir döviz stratejisti olan Ilya Spivak ise, daha fazla Batı yaptırımı, hatta belki de Rus petrol ithalatının resmi bir yasağı hakkında spekülasyonlara işaret ediyor.

Görünüşe göre çatışma genişleme belirtileri gösterdiği için Ukrayna’daki aksamalarla ilgili endişelerde çok önemli bir artış görüyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir