Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.501
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.501
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Altın Gelecek Haftalarda Ne Yapacak? İşte 5 Önemli Tahmin!

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, altın fiyatları Cuma günü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin körüklediği güvenli liman talebinin azalmasıyla Kasım sonundan bu yana en kötü haftasına giderken düştü. Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük %0,4 düşüşle 1.934,62 dolardan işlem görürken, ABD altın vadeli işlemleri ise %0,4 düşüşle 1.935,00 dolara geriledi.

“Çok kısa vadede altın fiyatlarının yönü aşağı”

City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, “Ukrayna’daki durum eskisi kadar yoğun değil, bu yüzden altını güvenli liman haline getirmek için gerçekten endişe yok” yorumunu yapıyor. Rus birlikleri, savaş dördüncü haftasına girerken Ukrayna şehirlerindeki ilerlemelerini durdurdu.

Dolar güçlenerek dolar üzerinden fiyatlanan külçeyi baskılarken, borsalar birkaç gün süren büyük kazançların ardından nefes aldı. Altın fiyatları, yatırımcıların Çarşamba günkü politika kararı öncesinde ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artırımı olasılıklarını fiyatlamasıyla bu hafta şimdiye kadar yaklaşık %2,6 düştü.

Bununla birlikte değerli metal, Fed’in beklenen çizgide borçlanma maliyetlerini artırdığını ve yükselen enflasyonun getirdiği zorlukları kabul etmesinin ardından az da olsa toparlandı. Öte yandan Avustralya Tiger Brokers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yıl boyunca daha yüksek faiz oranları ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın altın reddedilme seviyelerinin birleşimi, çok kısa vadede altın fiyatlarının aşağı yönlü olduğu anlamına geliyor.

Ross Norman: Altın ETF akışları gerçekten olumlu

New York’taki Heraeus Metals Management’ın ticari satış ve pazarlama müdürü Miguel Perez-Santalla ise, zayıf bir doların ve Ukrayna’daki durumun hala arka planda kalmasıyla insanların altına yığılmaya başladığını söylüyor.

Yükselen ABD faiz oranları, getiri sağlamayan varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığı için normalde altına baskı yapma eğilimindeyken, külçe altın yatırımcıları, çoğunlukla yükselen enflasyonla mücadele etmeyi amaçladığı göz önüne alındığında, Fed’in faiz artırımını adım adım atıyor gibi görünüyordu. Bağımsız analist Ross Norman, şu yorumu yapıyor:

Bu boğa koşusunun bacakları olduğu konusunda sizi cesaretlendirmek için tek bir şeye bakmanız gerekseydi, altın ETF akışlarına bakıyor olurdunuz ve bu gerçekten olumlu.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF’si olan SPDR Gold Trust’ın holdingleri 1.070,53 tonla Mart 2021’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

David Becker’e göre, kısa vadeli momentum pozitife döndü

Faizler, 2022’de Covid hala devam ederken her toplantıda 25 baz puan olacak şekilde 6 artış için fiyatlandırılıyor. Ayrıca, 12 Mart’ta sona eren haftada 214.000’lik işsizlik başvuruları, bir önceki haftaya göre ortalama 220.000’lik tahminden daha iyi geldi. Toplam 1 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeydi. Dört haftalık hareketli ortalama da düşerek 223.000’e geriledi.

Piyasa analisti David Becker, altın için direnci, 10 günlük hareketli ortalamanın yakınında 1.983 dolarda görüldüğünü ve Mart zirvelerinin yakınında 2.070 dolarda ek direnç olduğunu belirtiyor. Analist desteğin, 1.873’te 50 günlük hareketli ortalamanın yakınında görüldüğünü ifade ediyor ve Hızlı stokastik çapraz alım sinyali oluşturduğundan kısa vadeli momentumun pozitife döndüğünü hatırlatıyor.

Öte yandan analiste göre, MACD (hareketli ortalama yakınsama ıraksaması) endeksi çapraz satış sinyali oluşturduğundan orta vadeli momentum negatife döndü. Analist, bu senaryonun, MACD çizgisi (12 günlük hareketli ortalama eksi 26 günlük hareketli ortalama) MACD sinyal çizgisinin (MACD çizgisinin 9 günlük hareketli ortalaması) altına geçtiğinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Pablo Piovano: Altın, 1.900 doları tekrar test edebilir

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, açık faizin Perşembe günü art arda dördüncü seansta bu sefer sadece 931 sözleşmeyle daraldığını kaydetti. Aynı çizgide, ikinci ardışık seans için hacim düştü, şimdi yaklaşık 51,3 bin kontrat.

Piyasa analisti Pablo Piovano, Perşembe günkü altın fiyatlarındaki artışın, azalan açık faiz ve hacim ile paralel ve ekstra kazançların çok yakın vadede tercih edilmediğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Analiste göre buna karşı değerli metal, 1.900 dolar bölgesindeki son desteği yeniden test edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir