Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.840
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.840
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Fiyatları İçin Kritik Zamanlar! Uzmanlar Ne Diyor?

Jeopolitik belirsizlik piyasa hissiyatına hakim olmaya devam ediyor ve altın fiyatları bu yeni korku ve momentum dalgasında sekiz ayın en yüksek seviyesi olan 1.900 dolara çıkmayı başardı. Uzmanların görüşlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Michael Hartnett, durgunluk risklerinin arttığını söylüyor

Altının bu haftaki %3’lük rallisine rağmen, soru şu: ABD ile Rusya arasındaki gerilim azalmaya başlarsa değerli metal bu ivmeyi sürdürebilir mi? Piyasa analisti Neils Christensen “Daha önce de belirttiğim gibi, güvenli liman varlığı olarak altın satın alma taraftarı olmamamın nedenlerinden biri de bu” diyor.

Bununla birlikte analist, enflasyonun piyasaların üzerinde gezinen ve küresel ekonomiye zarar veren kara bir bulut olarak kaldığı için bu sefer biraz farklı hissettirdiğini de belirtiyor. Dünya çapındaki merkez bankaları artan tüketici fiyatlarına tepki verirken, birçok analist para politikası sıkılaştırmasının küresel ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği uyarı zilini çalmaya başlıyor.

Bank of America’nın baş yatırım stratejisti Michael Hartnett, son notunda, durgunluk risklerinin arttığını ve  önümüzdeki altı ay içinde şok biçimlerini durgunluk şokuna dönüştürecek bir senaryo gördüğünü söylüyor.

“Altın fiyatları bu noktada yükselmeye başlayacak”

“Altının parlayacağı zamana yaklaşıyoruz” diyen Neils Christensen, bir noktada piyasaların, para politikası beklentilerinin çok agresif olduğunu fark edeceklerini belirtiyor. Mart ayında agresif bir hareket beklentisinin geri çekildiğini şimdiden görmeye başladık. Haftanın başında, piyasalar 50 baz puanlık bir artış için %50’den fazla bir şans görürken, şimdi bunun olma ihtimalini %30 görüyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in Ocak ayı para politikası toplantısının tutanaklarından, ‘yakında’ faiz artırmak istediğini görebiliyoruz. Sonuçta, enflasyonu dizginlemek için ekonomik büyümeden fedakarlık etmeyecekler. Piyasalar bu temel gerçeği anladığında, reel faizlerin son derece düşük kalacağını ve altının gerçek değerinin burada parlamaya başladığını anlayacaklar.

Pek çok emtia analistine göre, yükselen faiz oranları hisse senedi piyasalarına oynaklık katarak yatırımcıları risk profillerini düşürmeye zorlayacağından mükemmel bir fırtına ufukta. Ancak faiz oranlarının hâlâ düşük olduğu bir dünyada tahvil faizleri bir zamanlar sağladıkları korumayı sağlamıyor. Dünya Altın Konseyi’nde baş piyasa stratejisti olan John Reade, bu ortamda altının herhangi bir portföy veya yatırımcı için önemli bir çeşitlendirme aracı olabileceğini kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir