Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.575
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.575
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Fiyatı Tahmini: Fiyatlar Ne Kadar Yükselebilir?

Altın fiyatı, Doğu Avrupa’da artan çatışmalar arasında yükselişine devam ediyor. FXStreet analistlerine göre, değerli metal yatırımcıları, piyasa hissiyatına odaklandığın için, karışık ABD verileri sarı metali etkilemedi. Ayrıca analistler, sarı metalin yakın vadeli bir yükseliş duruşu ile 1.960 dolardaki sağlam bir statik direncin üstesinden gelmeye çalıştığını söylüyor.

“Boğalar parlak metalin kontrolünü geri kazandı”

Bir ABD Kıdemli Yönetim Yetkilisinin, ABD’nin G7 ile birlikte Rusya’nın merkez bankasını içeren herhangi bir altın işleminin mevcut yaptırımlara tabi olduğunu açıklamasının ardından, Wall Street’in haftalık yeni bir yüksek seviyeye açılmasıyla altın fiyatı yükseldi. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, Cuma gününü yatay seviyede kapasa da haftalık bazda yükselmeyi başardı. Analistler altının yükselmesinin, duyarlılıktaki artıştan bağımsız olarak boğaların parlak metalin kontrolünü geri kazandığını gösterdiğini belirtiyor.

Bu arada, ABD hisse senetleri yükseldi ve Doğu Avrupa krizinde diplomatik bir çözüm umuduyla gün içi kazanımlarını artırdı. Manşetler, dikkatli bir iyimserlik ifade eden Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı Andriy Yemrk’ten gelen ateşkes görüşmelerinde ilerlemeye işaret etti. Öte yandan Batılı ülkeler Moskova’ya yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Analistler geçen hafta, kötü bir piyasa havasının, savaş cephesinden gelen manşetlerin ortasında altın talebini artırdığını kaydediyor. ABD Başkanı Joe Biden durumu görüşmek üzere diğer Avrupalı ​​liderlerle bir araya geldi ve NATO’nun yanı sıra Moskova’nın nükleer bir saldırı başlatma riskine hazırlanıyor. Duyarlılık, genellikle yaptırım uygulanan Rusya’dan gelenin yerine sıvılaştırılmış doğal gazın Avrupa’ya sevkiyatını yönlendirmek için büyük bir girişim ilan edeceklerini belirten manşetlerle biraz düzeldi.

Altın fiyatı teknik görünümü: Göstergeler, yükselişin devam ettiğini doğrulamakta yetersiz kalıyor

Analistler, altın fiyatının şu anda 1.799,38 / 2.070,50 rallisinin %38,2 geri çekilmesinin üzerinde 1.960,00 dolar seviyesinde rahatça işlem gördüğünü belirtiyor. Analistler, sarı metalin, art arda üçüncü günde yükselişte olduğunu ve Cuma günü hafif bir yükseliş gösteren 20 DMA’nın üzerinde bulunduğunu söylüyor. Analistlere göre, günlük grafikteki teknik göstergeler, momentum nötr seviyelerde düşerken, RSI göstergesi 55 civarında sabit kaldığından, yükselişin devam ettiğini doğrulamakta yetersiz kalıyor.

Analistler, değerli metalin yakın vadede yükselişe geçtiğini ve fiyatın ayıların 100 SMA’daki hedefine meydan okuduğunu gösteren 4 saatlik grafiğe göre, 20 SMA’da mevcut seviyenin altında toparlanıyor. Analistler, şu teknik seviyelere işaret ediyor:

1.960 dolar seviyesi temizlendiğine göre, altın fiyatı için bir sonraki direnç seviyesi 10 Mart’ın en düşük seviyesi olan 1.970,03 dolar ve ardından 1.992 dolar fiyat bölgesinde bulunuyor. Destek seviyeleri günün en düşük seviyesi olan 1.937,33 dolarda ve bir sonraki Fibonacci desteği olan 1.925,20 dolar seviyesinde hizalanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir