Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.778
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.778
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Altın Fiyatı Nereye Gidiyor? İşte Kısa Vadeli Hedefler!

Altın fiyatı, Cuma günü gerileyerek haftayı 1.920 dolar seviyesinde kapattı. Değerli metal, Federal Rezerv’in bu hafta 2018’den bu yana ilk kez gösterge faiz oranlarını artırma kararının ardından, Kasım ayından bu yana en keskin haftalık düşüşünü kaydetti.

“Altın fiyatı, dolardaki rallinin ardından geriledi”

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere değerli metal, ABD ve İngiltere merkez bankalarının politika faiz oranlarını artırmasının ve Ukrayna’da barış umutlarının artmasının etkisiyle geçen haftayı ciddi bir düşüşle kapattı. Hafta içinde Fed, beklentiler doğrultusunda gösterge faiz oranlarını çeyrek puan artırarak %0,25 ile %0,5 arasında yükseltti ve devam eden artışlar için işaretler verdi.

OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, yatırımcıların Federal Rezerv’in ‘yeni şahin duruşunu’ sindirmeye devam etmesiyle birlikte, altın fiyatlarının dolardaki bir rallinin ardından gerilediğini belirtiyor.

Bu çerçevede, ICE ABD Dolar Endeksi (DXY), Cuma günü %0,26 arttı, ancak hafta için yaklaşık %1 düşüşle işlem gördü. Dolardaki hareketler altını etkileyebilir çünkü değerli metal dolar ile işlem görüyor.

“Altın fiyatı için 1.900 dolarda dalgalı, kısa vadeli bir yol olabilir”

Edward Moya, bir piyasa güncellemesinde, yatırımcılar Ukrayna’daki savaşın enflasyon ve nihayetinde büyüme üzerindeki etkisi konusunda endişelenirken, doların hızla gelişen faiz oranı farklılığından ve istikrarlı güvenli liman akışlarından faydalanacağını ifade ediyor. Analist, bu gelişmelerin altın fiyatı üzerindeki etkisini ise şu şekilde değerlendiriyor:

Bu arada altının, kilit destek sağlayan 1.900 dolar seviyesinde dalgalı kısa vadeli bir yolu olabilir. Yukarı yönde, altın fiyatı 1.950 dolar seviyesinde geçici direnç bulabilir.

Carlo Alberto De Casa: Altın için muazzam bir iştah var

Kinesis Money’de dış piyasa analisti Carlo Alberto De Casa’ya göre, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın evrimi ve bir sonraki Fed kararları, altın fiyatının ana piyasa itici güçleri olacak.

Son düşüşe rağmen Carlo Alberto De Casa, birçok yatırımcının külçe altında boğa olmaya devam ettiğini söylüyor. Analist, görüşlerini şu verilere dayandırıyor:

Külçeye yönelik iştah muazzam olmaya devam ediyor. Değerli metal holding desteğini iki seviyede görüyor: İlki, 1.920 dolar alanı (altının 2011’de zirve yaptığı yer), ardından 1.900 dolar eşiği.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir