Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.823
% 5.46
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.823
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Altın, büyüme endişelerine rağmen Fed baskıyla değer kaybediyor

Altın, tepki alımlarını sürdüremiyor.

Fed yetkililerinin enflasyonu düşürmede kararlılık mesajları vermeleri ve piyasalarda faizin 2023’te %5’i bulabileceğinin fiyatlanmasıyla altın kazançlarını geri verdi.

Cuma günü 1.617 dolardan yükselişe geçen kıymetli metal, dün Çin piyasasındaki düşüşün doları yükseltmesiyle 1.670 dolardan tekrar düşüşe geçti. Fiyat bugün %0,7 kayıpla 1.638 dolardan işlem görüyor.

Fed toplantısı bekleniyor

2 Kasım’da yapılacak FOMC toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken Aralık beklentileri zayıfladı. Piyasalar son açıklamam PMI rakamlarındaki düşüşün ekonomik faaliyetleri yavaşlattığını ve Fed’in de büyüme baskısı karşısında frene basacağı görüşünde. Ancak Aralık’ta 50 baz puan beklentilerinin artmasına karşın altın baskı altında kalmaya devam ediyor.

Risk iştahı düşük

Önceki haftaya göre küresel endeksler yükseliş yaşasa da gerek ABD gerek Euro Bölgesi ekonomik faaliyetlerindeki zayıflama doların küresel bazda güçlü kalmasını sağlıyor. Risk iştahının genelde zayıf olması da dolara eğilimi artırdığı için altın istenen atağı gösteremiyor.

Japon yeni ve yuandaki düşüş doları destekliyor

Çin tarafında siyasi otorite piyasalardan geçer not almadı ve yuan değer kaybetmeye devam ediyor. Japonya’da ise zayıf iç talep ve azalan ticaret yen üzerinde baskı yaratırken Merkez Bankasının düşük faiz politikasını sürdürmesi de yeni dolar karşısında 32 yılın en zayıf seviyesine düşürdü.

Japonya Merkez Bankasının son müdahalesinin büyüklüğü henüz açıklanmadı, fakat fiyat üzerindeki etkisinin zayıf kaldığı görülüyor. Dolar/yen 149 civarında işlem görüyor.

Gelişmelerin doları desteklemesiyle altın bugün de düşüşte. 28 Eylül ve 21 Ekim’de test edilen 1.618 dolar seviyesi FOMC öncesi önemli destek olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir