Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Alphabet ve Meta,hâla BofA’nın en değerli hisse senetleri

Yazar – Senad Karaahmetovic

Bank of America (BofA), İnternet sektöründeki en değerli hisse senetleri olarak gördüğü Alphabet (NASDAQ:GOOGL) (NASDAQ:GOOG) ve Meta Platforms (NASDAQ:META) için olumlu duruşunu yineledi.

BofA hâlâ, Alphabet/Meta reklam gelirlerine yönelik Wall Street tahminlerinin 2023 için muhtemelen çok yüksek olduğunu kabul ediyor. Dahası artan TikTok rekabeti ve AVOD, sektördeki büyümeden 5 milyar doların üzerinde pay alabilir.

Sonuç olarak banka, GOOGL ve META tahminlerini hafif resesyon ve döviz rüzgarlarını yansıtacak şekilde düşürdü. Düşürülen bu tahminler daha sonra fiyat hedeflerindeki düşüşe de yansıtıldı: META hisseleri için hisse başına 196 ve GOOGL hisseleri için 114 dolar.

Öte yandan maliyet azaltma faaliyetleri göz önüne alındığında EPS’nin (hisse başına kazanç) daha dirençli olması bekleniyor.

“2023 reklam gelirleri için görünüm son 6 ayda kötüleşirken olumsuz hissiyatın ve düşük değerlemelerin daha cazip bir yatırım zemini oluşturduğunu, Alphabet’in Performance Max ve Meta’nın Reels’inden para kazanmanın 2023’te önemli gelir faktörleri olabileceğini düşünüyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir