Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.594
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.594
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Alman Bankaları Kripto Sektörünü Benimsiyor

Kripto ve Banka

Bilindiği üzere Alman bankaları kripto sektörüne şüphe ile bakıyordu. Bu durum artık değişti, bankalar kriptoyu yavaş yavaş benimsiyor.


Merkeziyetsiz finans mottosunu benimseyen bir sektör olan kripto sektörü uzun zamandır bankalar ile problemler yaşıyorlar. Fakat son zamanlarda dünyayı değiştirecek bir gelişmeyi kaçırma konusunda artan bir endişe var. Alman bankaları, uzun zamandır spekülatif ve çok riskli olarak baktığı kripto sektörünü büyük ölçüde ihmal etmiştir.

Yabancı kurumlardan olan Neonbrokerler ve Bitwala ve Bison App gibi kripto fintech firmaları, ticaret ve saklama, hesap yönetimi, tokenleştirme ve kart çıkarma gibi işlemleri ATM’ler aracılığıyla hizmetlerini sağlamaktan sorumluydu.

Doğrudan herhangi bir alman banka şubesinde kripto para ticareti yapmak maalesef mümkün değildir.

Comdirect, Deutsche Kreditbank veya ING gibi büyük bankalar bile müşterilerinin doğrudan kripto para ticareti yapmasına izin vermiyor. Ancak Alman bankalarının kriptoyu benimseme konusunda isteksizliği giderek azalıyor. Daha fazla kurum müşterilerinin kripto paralara erişimini sağlayacak çözümler üzerine çalışmalara başladı.

Bitcoin yakında Alman Bankalarına Girecek mi?

Dwpbank, Mart 2023 tarihinde Almanya’daki 1200 bankanın dijital varlık sektörüne erişim sağlayan wpNex adlı platformun lansmanı ile önemli bir adım attı.

Ancak, bağlı bankaların bu teklifi ne kadar iyi karşılayacağını ve beklentileri karşılayıp karşılamayacağı henüz belli değil. Dwpbank CEO’SU Heiko Beck’in yaptığı açıklamaya göre “Pilot müşterimiz MLP Banking’e ek olarak, teklifimiz hakkında DZ Bank ile de yakın temas halindeyiz,” dedi ve kim olduğunu açıklamadan “müşteri tabanından ilgilenen birkaç taraf daha” olduğunu iddia etti.

Ayrıca Deutsche Bank’ın çoğunluk hissesine sahip olduğu varlık yönetimi grubu DWS de yatırımcılara dijital varlıklara erişim sağlayarak kripto işine girmenin bir yolunu arıyor.  Nisan ayında  DWS, Galaxy Digital ile Avrupa pazarında kripto paraların borsada işlem gören ürünleri üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Büyük ticari bankalar kurumsal müşterilere hizmet veriyor

DWS CEO’su Stefan Hoops, Nisan ayındaki  LinkedIn paylaşımında, “Şüphesiz, kripto paraların çoğunluğu değersiz ve hileli arasında” dedi ve ekledi: “Bununla birlikte, mevcut piyasa yapısını önemli ölçüde bozacak olan tokenize bir ekonominin geleceğine inanıyoruz.” 

DWS ve Galaxy Digital arasındaki bu son işbirliği, Almanya’nın en büyük geleneksel finans kurumlarından birinin kripto varlıklarıyla ilgilendiğini gösterse de, bu teklif yalnızca büyük şirketler ve vakıflar gibi kurumsal yatırımcıları hedefliyor, küçük  yatırımcıları değil.

Sonuç olarak, kripto sektörü geliştikçe bankaların bu sektörü kabul etmesinin zorunda olduğu gerektiği görülüyor. Bu haberde görüldüğü üzere şu anda her ne kadar kurumsal firmalar için geçerli olsa da yakın bir gelecekte küçük yatırımcılar kripto paraları için bankaları kullanacak gibi görünüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir