Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.368
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.368
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Algorand Nedir? ALGO Coin Nasıl Alınır?

Algorand nedir? Algorand, kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik ve güvenlik sunan bir Blockchain ağıdır. Bu makalede Algorand nedir, ne sunar, ALGO coin nedir, nasıl çalışır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Algorand nedir? Proje ne sunuyor?

2019 yılında piyasaya sürülen Algorand, dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan MIT’nin profesörlerinden Silvio Micali tarafından geliştirilmiş bir Blockchain ağıdır. Proje, blok zinciri alanında görülen güvenlik, ölçeklenebilirlik ve merkeziyetsizlik gibi alanlardaki temel sorunları çözme amacıyla yola çıkmıştır. Bu kapsamda Algo, merkeziyetsiz bir yapıyla yüksek ölçeklenebilirlik ve güvenlik sunan bir blok zinciri olarak tasarlanmıştır. Ağın yerel kripto para birimi ALGO coin’dir.

Merkeziyetsizlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik Blockchain ağlarının en önemli hedefleridir. Ancak birçok ağ, bu üç öğenin yalnızca ikisini yerine getirebilmektedir. Bunun nedeni, yüksek güvenlik ve merkeziyetsizliğin ölçeklenebilirliği düşürmesi ve yüksek ölçeklenebilirlik ve merkeziliğin siber saldırılara karşı ağı savunmasız bırakmasıdır. Algorand, işlemlerin onaylanması için onaylayıcılardan yalnızca üçte iki oranında uzlaşma istemektedir. Sistemi aşmak için platformun token arzının üçte birinden fazlasına sahip olmak gerekir. Ağın neredeyse 9 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile bunu gerçekleştirmek neredeyse mümkün değildir. Ağ, yukarıda açıklanan Pure Proof-of-Stake (PPoS) mekanizması ile güvenliğini sağlamaktadır.

ALGO coin nedir? Ne için kullanılır?

ALGO coin, Algorand ağının yerel kripto para birimidir. Altcoin’in ağ içerisinde çeşitli kullanım durumları bulunur. Öncelikle ALGO, staking özelliğine sahip bir altcoin’dir. Kullanıcılar, ALGO varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyerek vade sonunda faiz gelir elde edebilir. Bunun yanında ağda işlem gerçekleştirmek için ödenen işlem ücretleri ALGO aracılığıyla ödenir. Kullanıcılar, ALGO aracılığıyla ağda ödüller kazanabilir ve blok zincirinin sunduğu tüm hizmetleri altcoin ile ödeyebilir.

Yazının yazıldığı sırada ALGO coin, 5,3 milyar dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 30. kripto para konumundaydı. Buna ek olarak, maksimum arzı 10 milyar adet olarak sınırlandırılan kripto paranın %67’sine denk gelen 6,71 milyar adeti dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • Blok zinciri ağı, büyük iş insanları ile çeşitli ortaklıklara sahiptir.
  • DeFi ve dApp gibi alanlarda öncü olmamasına rağmen yüksek ölçeklenebilirlik sunması nedeniyle kullanıcıları kendine çekmeyi başarmıştır.
  • Algorand’ın kimlik güvenliği, sigorta, sabit paralar, kripto varlıkları ve devletler için çeşitli uygulamaları bulunur. Popüler veri analizi platformu Chainalysis bu uygulamalardan biridir.
  • ALGO coin, stake edilebilir bir yapıya sahiptir. Bu pasif gelir elde etmek isteyen yatırımcıları ağa çekmektedir.

Dezavantajları nelerdir?

  • Dünya genelinde ülkeler, kripto para birimlerinin ana akım haline gelmesini önlemek için çeşitli düzenlemeler getirmektedir. Algorand, bu düzenlemelerden tıpki diğer blok zincirleri gibi olumsuz etkilenebilir.
  • Algo, Ethereum gibi köklü ve yüksek işlem hacimli rakiplerle mücadele etmek zorundadır. Proje, gelecekte diğer blok zinciri ağlarının gölgesinde kalabilir.
  • ALGO coin, diğer kripto paralar gibi yüksek oynaklığa sahip bir altcoin’dir. Yüksek oynaklığa sahip varlıkların değeri, daha geniş bir fiyat aralığında dalgalanır.

Algorand nedir? ALGO coin nasıl alınır?

ALGO coin, birçok güvenilir ve yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsası tarafından desteklenmektedir. Bu borsalar arasında Binance, OKX, Bybit, FTX ve DigiFinex bulunur. Algorand projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan kullanıcılar, cüzdanlarına para yatırarak altcoin’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir