Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.509
% 3.79
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.509
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Alfa Solar halka arzı, bu hafta gerçekleşecek

Investing.com – Yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından Borsa İstanbul’da bu hafta bir halka arz gerçekleşecek. Geçen hafta SPK’den halka arz onayı alan Alfa Solar, 9 – 10 – 11 Kasım tarihlerinde 3 gün boyunca talep toplama sürecini gerçekleştirecek.

Pay başına 58,5 TL sabit fiyat belirlenen Alfa Solar halka arzının büyüklüğü böylece 538 milyon TL olacak ve şirket sürecin sonunda %20’lik bir halka açıklık oranına ulaşacak.

Alfa Solar tarafından yapılan açıklamada şirketin borçsuz mali yapısı, güçlü finansal performansı ve marka bilinirliği öne çıkarıldı. Bunun yanında Alfa Solar’ın, 2022 yılının ilk 6 ayında 698 milyon TL ciro, 138 milyon TL net kâr ve yüzde 19’luk net kâr marjına sahip olduğu bildirildi. 

Alfa Solar’ın halka arzı, Deniz Yatırım liderliğinde 40 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Halka arzda hem sermaye artırımı hem de ortak satışı gerçekleşecek. Böylece Alfa Solar, 40 milyon TL olan mevcut sermayesini 46 milyon TL’ye çıkaracak. 3,2 milyon TL’lik nominal pay ise ortak satışı ile halka arz edilecek.

Bireysel yatırımcı için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak

Pay dağıtım sistemiyle ilgili olarak şirket, hem düşük tutarlı hem de yüksek tutarlı başvurular için yatırımcıları gözetecek şekilde bir sistem uygulanacağını duyurdu. Buna göre halka arzın %60’ı bireysel yatırımcılara, %25’i yüksek başvurulu bireysel yatırımcılara ve %15’i kurumsal yatırımcılara ayrılacak. Bu noktada 1000 lotun üstü talepler, yüksek başvurulu yatırımcı olarak değerlendirilecek. Bireysel ve yüksek başvurulu yatırımcı gruplarına dağıtılacak pay ise oransal dağıtıma tabi olacak. 

Alfa Solar, halka arzın ardından ihraç pazarlarını genişletmeyi hedefliyor

Alfa Solar, 2022 yılının ilk yarısında bir önceki döneme göre toplam cirosunun %380 oranında artış kaydettiğini açıkladı. Şirket, ayrıca kapasite artışı sağlamak için devam eden yatırımlarının tamamlanmasının ardından iç pazardaki talepten yüksek pay alma hedefi yanında başta Avrupa ve ABD pazarları olmak üzere ciro içindeki ihracat payını 2025 yılına kadar artırma hedeflerini paylaştı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir