Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$64.169
% 8.56
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 64.169
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Aldi, İngiltere ve İrlanda birimindeki kârının 2021’de yaklaşık %80 düştüğünü söyledi

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Aldi’nin İngiltere ve İrlanda biriminin kârı, pandemiyle ilgili harcamaların ve düşük fiyatları sürdürmek için yaptığı yatırımların etkisi ile 21 Aralık’a kadar olan yılda ciddi bir düşüş gösterdi.

Aldi, birimin faaliyet gelirinin 12 aylık dönemde %79 oranında düşerek 60,2 milyon sterline gerilediğini açıkladı. Özel sektöre ait işletmedeki satış büyümesi de yavaşladı; gelir %0,9 artışla 13,645 milyar sterlin oldu.

Ancak firma, COVID-19 kısıtlamalarının sona ermesi ve daha fazla tüketicinin Aldi’nin düşük fiyatlı tekliflerini tercih etmesine yol açan hayat pahalılığı krizi sayesinde faaliyetlerinin son altı ayda “hızla ivme kazandığını” söyledi.

CEO Giles Hurley: “Fiyat indirimimizi korumak ve çalışanlarımızı ödüllendirmek bizim için her zaman kısa vadeli kârdan daha önemli olacak. Özel bir şirket olmamız, zor zamanlarda bile verdiğimiz sözleri tutabileceğimiz anlamına geliyor.”

Hurley, İngiltere’nin dördüncü büyük süpermarket zinciri olan Aldi’nin yıl sonuna kadar İngiltere’de 16 yeni mağaza açmayı ve düzinelerce başka yerde de genişlemeyi planladığını sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir