Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.983
% 4.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.983
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Alchemy Pay Nedir? ACH Coin Nasıl Alınır?

Alchemy Pay Nedir? Alchemy Pay (ACH), merkeziyetsiz ödeme aracı olarak çalışan, DeFi odaklı bir Blockchain projesidir. Bu makalede Alchemy Pay nedir, ne sunar, ACH coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Alchemy Pay nedir?

2018 yılında kurulan Alchemy Pay, E-ticaret ödeme hizmetlerinde kullanıcıların yaşadığı sorunları çözmek amacıyla yola çıkmış bir Blockchain projesidir. DeFi odaklı proje, merkeziyetsiz bir ödeme aracı olarak hizmet verir. Platform, bunu yapmak için fiat ve kripto para birimleri arasında bağlantı kurar. Bu bağlantı hem satıcılara hem de alıcılara fayda sağlamak için oluşturulmuştur.

Alchemy Pay dört ana bölümden oluşur. Bunlar; ödeme, Ağ, DeFi ve Trust’tır. Fiat ve kripto para ekosistemlerinden gelen kullanıcılar, platform içerisinde merkeziyetsiz akıllı sözleşmeler, ölçeklendirme çözümleri, zincir içi analiz ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ürünleri sunar. Ekosistem, çoklu kripto para birimleriyle işlem yapma, zincirler ve eşler arası ödeme gibi hizmetleri hem kripto hem de fiat para birimleriyle gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Ödeme aracı olarak çalışan proje, popüler E-ticaret platformu Shopify dahil olmak üzere; Arcadier, QFPay gibi büyük şirketlerle anlaşmıştır. Kurumsal yatırımcıları kendine çekmesi, analistlerin proje hakkında olumlu değerlendirmelerde bulunmasına neden olmuştur.

ACH coin nedir? Ne için kullanılır?

ACH coin, Alchemy Pay platformunun yerel kripto para birimidir. Maksimum arzı 10 milyar adet ile sınırlandırılan ACH, Ethereum Blockchain üzerinde, ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulmuştur. ACH, platformun yönetişim tokeni görevi görür. Bu, tokeni elinde bulunduran kullanıcıların platformun yönetimine katılabileceği ve oy kullanabileceği anlamına gelir. Bunun yanında ACH, ekosistem içerisinde çeşitli amaçlarla kullanılabilir.

ACH coin, proje tarafından kullanıcıları teşvik etmek için kullanılır. Platformu kullanarak harcama yapan kullanıcılar, ACH coin ile ödüllendirilir. Bunun yanında, anlaşmalı işletme ve kuruluşlarda ACH ile ödeme yaparak ürün ve hizmet satın almak mümkündür. ACH, staking özelliğine sahiptir. Token sahipleri, varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyerek ek ACH ödülleri kazanabilir. Yazının yazıldığı sırada ACH coin, 158 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 291. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %43’üne denk gelen 4,33 milyar adet ACH dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • Kullanıcılar, Alchemy Pay üzerinden mobil cüzdan ve kart gibi saklama araçlarına para gönderebilir.
  • Platform, Shopify gibi küresel E-ticaret platformları tarafından desteklenmektedir.
  • Kullanıcılar, platform aracılığıyla harcama yaptıklarında ACH coin ödülleri elde edebilir.
  • Platform, varlık transferi gibi işlemlerde ortaya çıkan işlem ücretlerini oldukça düşük tutar. Kullanıcılar, yüksek işlem ücreti ödemeden işlem gerçekleştirebilir.

Dezavantajları nelerdir?

  • Neredeyse tüm kripto para birimleri, yüksek oynaklığa sahiptir. Yüksek oynaklık, varlığın değerinin daha geniş bir aralıkta dalgalandığı anlamına gelir. Bu nedenle Alchemy Pay, yüksek riskli bir varlık olarak değerlendirilir.
  • ACH’nin online cüzdanlarda tutulması, siber saldırı riskini artırmaktadır. DeFi projeleriyle alakalı siber saldırı haberleri oldukça yaygındır. Bu dezavantaj, varlıkların bir donanım cüzdanına taşınmasıyla çözülebilir.

Alchemy Pay nedir? ACH coin nasıl alınır?

ACH coin satın almak için tokenin listelendiği bir kripto para borsasına üye olmak gerekmektedir. Mevcut olarak; Binance, Coinbase, Hotcoin Global ve Bybit gibi kripto borsaları ACH’yi listelemektedir. Alchemy Pay projesi ile ilgilenen yatırımcılar bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak ACH’yi satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir