Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.638
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.638
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Alameda’nın FTX Yatırımları Üzerine Gizli Kayıt Ortaya Çıktı!

Alameda FTX

5 Dakikalık Gizlice Kaydedilmiş Ses Kaydı, Caroline Ellison’ın, 15 eski Alameda Research personelinin FTX kullanıcı fonlarını ‘borç alıyor’ olarak öğrendiği kesin anı ortaya koyuyor.

Bu kayıt, Ellison ve Alameda personelinin FTX‘in çöküşüne doğru yaşadığı belirgin gerilimi gözler önüne seriyor.

Ellison, 9 Kasım 2022’de Hong Kong’daki bir toplantıda açıklamalarda bulunurken, “Alameda, açık vadeli krediler aracılığıyla bir miktar para ödünç alıyor ve bunu çeşitli likid olmayan yatırımlar yapmak için kullanıyordu. Yani FTX ve FTX US gibi birçok likidite dışı yatırım yapıyorduk… Alameda’nın çoğu kredisi bu çağrıları karşılamak için geri çağrıldı.” şeklinde açıklıyor.

Sonuçta FTX’den bir miktar fon ödünç aldık ve bu, FTX’in kullanıcı fonlarında bir açık olmasına neden oldu.” “FTX, temelde Alameda’ya her zaman kullanıcıların fonlarını ödünç verme izni verdi.” dediği ifadesiyle toplantıdaki 15 kadar personele hitap ediyor.

Kaydın bazı bölümleri, FTX’in çöküşüne doğru gerilimin arttığı dönemde 12 Ekim’de Sam Bankman-Fried’in ceza mahkemesinin sekizinci gününde tanık ifadesi olarak, eski bir yazılım mühendisi olan Christian Drappi tarafından çalındı.

Alameda’nın FTX Para Yönetimi Üzerine Büyük Gerilim

Drappi’nin ifadesi, Ellison’ın ifadesinden hemen sonra geldi. Toplantıdan önce Drappi ve diğer birçok Alameda çalışanının iddia edildiğine göre hedge fonunun FTX müşteri mevduatlarını ticaret faaliyetini desteklemek için kullandığını bilmediği anlaşılıyor.

Kayıtta Drappi’nin, Alameda’nın FTX kullanıcı mevduatlarını yanlış kullanıp kullanmadığına ve şirkette kimlerin bunun farkında olduğuna ne zaman farkındalık kazandığına dair Ellison’a sorduğu duyuluyor.

Başlangıçta Ellison cevaplamaktan kaçındı, ancak Drappi tekrar sordu:

“Bu, sanki ani bir karar değildi, değil miydi?”

Mahkeme kayıtlarına göre, bu ses kaydının oynatılması mahkemedeki daha eğlenceli anlardan birine yol açtı. Drappi’nin herkese “YOLO” terimini açıklaması gerektiği an, bu terimi Ellison’ın FTX mevduatlarının kullanımının sadece “anlık” bir karar olmadığını onaylatmasını istediğini belirtti.

İfadesinde Drappi, Ellison’ın toplantıdaki davranışını “bataklık” olarak nitelendirdi ve Alameda çalışanlarına pek fazla güven vermediğini söyledi. FTX ve Alameda arasındaki ilişkinin boyutunu öğrenmekten “şaşkına döndüğünü” ve ertesi gün istifa ettiğini belirtti.

Alameda Research mühendisi Aditya Baradwaj da toplantıya katılanlardan biriydi ve oda atmosferinin “son derece gergin” olduğunu belirtti. Ellison’ın, daha önce “içeride hiç tartışılmamış” bir dizi yeni bilgiyi gün yüzüne çıkardığını, bu bilgiler arasında o dönemde en büyük rakibi Binance tarafından sonradan terk edilen FTX’in satın alımı da dahil olmak üzere yer alıyordu.

Şirketin geleceği olmadığı ve hepimizin ayrılması gerektiği oldukça açıktı. Ve hemen ayrıldık.” dedi Baradwaj.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir