Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.601
% 3.73
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.601
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Alameda Research’ün, FTX’te Listelenecek Token’ları Önceden Satın Aldığı İddia Edildi

Alameda Research

FTX’in kardeş şirketi olarak bilinen Alameda Research’ün, token’ları FTX”te listelenmeden önce satın aldığı iddia edildi.

Analitik firması Argus’un analizine göre firma, listelenmeden önce belirli token’ları yüklü miktarda satın aldı.

Alameda Research İddiaları Büyüyor

Verilere göre şirket, 2021 yılının başından 2022 Mart ayına kadar borsanın listeleyeceği token’ları önceden satın aldı. Ayrılan bütçenin yaklaşık 60 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Alameda’nın Argus tarafından listelenen token’ları satıp satmadığı veya ne zaman sattığı belli değil. Firma, belirlenen süre zarfında FTX’in Ethereum tabanlı yaklaşık 60 token’ı listelediğini belirtti.

Token listeleme işlemleri, token’lara likidite ve meşruiyet damgası eklerken, genellikle varlığın fiyatında da önemli bir artışa neden olur. Token’ların borsalarda listeleneceğini bilip önceden satın almak, satın alan kişilere ve kurumlara büyük kar elde ettirme potansiyeline sahiptir.

Argus’un kurucu ortağı Omar Amjad şunları söyledi:

“Gördüğümüz şey, neredeyse her zaman, önceki aylarda almadıkları kadar token satın almaları. Piyasalarda daha önce almamış oldukları bir şeyi almaları gerektiğini söyleyen bir şey olduğu çok açık”

Alameda ve FTX sözcüleri, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Regülatörler, FTX ile Alameda Research arasındaki ilişkiyi inceleme altına almış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir