Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.024
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.024
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ADA Neden Düşüyor? Yükseliş Yakın Mı? Analistler Ne Diyor?

ADA Neden Düşüyor?

Cardano ağını daha ölçeklenebilir ve daha ucuz hale getirmeyi vadeden Vasil güncellemesi ADA fiyatı üzerinde beklenen etkiyi yaratamadı. Güncellemenin gerçekleşmesinden bu yana ADA fiyatında yüzde 9,5 değer kaybı yaşandı. Keza aynı durum Ethereum’un merakla beklenen Merge güncellemesi sonrası Ethereum ağında da yaşandı. Uzmanlara ve analistlere göre güncelleme sonrası fiyatta iyi bir ivme yakalanamaması ve fiyatların düşmesinin ardında yatan sebep FED’in şahin tutumu ve makro riskler.

Analistler Ne Diyor?

ADA fiyatının Vasil güncellemesinden sonra yukarı yönlü bir ivme yakalayamadığından bahsettik. Hatta ADA fiyatı yaşadığı bu düşüşle birlikte neredeyse bir yılın en düşük seviyesi olan 0,42 dolar seviyesine kadar geriledi. Fiyatın gerilemesinin ardında uzmanlar FED’in şahin açıklamalarının olduğunu söylese de tarihsel olarak ADA fiyatının her yaşanan hard fork’tan sonra düştüğü gibi veriler de bulunuyor. Popüler analist Peter Brandt, ADA fiyatının azalan bir üçgen oluşturduğu konusunda uyardı. Analistin önerdiği modele göre ADA Fiyatı 0,33 doların altına düşebilir. Hatta ADA’nın 0,41 dolarlık üçgen desteğinin altına kırılması durumunda, fiyatın 0,25 dolar seviyesine kadar gerilemesi olası. Bu durumla ilgili yorum yapan bir başka popüler analist ise Michael Van de Poppe. Poppe’ye göre, ADA satın almak için en iyi an fiyat 0,30 ila 0,37 dolar aralığında olduğu zaman. Analiste göre aynı zamanda ADA grafiği birikim aşamasında görünüyor. Cardano’nun mevcut negatif eğilimi tersine dönerse bu durumun long pozisyonlarda artışa yol açacağını düşünüyor.

İşlem Sayıları Arttı

Vasil güncellemesinin ADA fiyatı üzerinde henüz olumlu bir etkisi olmamasına rağmen ağ üzerinde olumlu etkilerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Haziran başına kıyasla Cardano ağındaki işlem sayısında analitik platform Santiment’e göre %26’lık bir artış yaşandı. Bunun dışında Cardano, tekil ve kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenme konusunda bir miktar rahatlamış gibi görünüyor. Örnek vermek gerekirse İsviçreli kripto yatırım yönetimi uygulaması SwissBorg, dün attığı bir tweet ile uzun zamandır beklenen ve oylamayla seçilen ADA’nın listelendiğini duyurdu.

ADA Fiyat Analizi

ADA fiyatına baktığımızda son 24 saatte %2’lik bir yükseliş kaydettiğini ve 43 cent seviyesinden fiyatlandığını görüyoruz. ADA şu an gerçekleştirdiği yükselişine devam ettiği takdirde karşılaşacağı ilk direnç noktası 46 cent seviyesinde bulunuyor. O seviyeyi de aşmayı başarırsa sırasıyla 52 cent ve 59 cent seviyeleri karşısına çıkacaktır. Olası bir düşüş senaryosunda ise ilk destek seviyesi şu an bulunduğu noktaya çok yakın olan 42 cent civarında bulunuyor. Sonrasında ise sırasıyla 38 cent ve 33 cent seviyeleri destek olarak karşımıza çıkıyor. Eğer ADA fiyatı düşüş trendine geçerse ve 33 centteki destek seviyesine kadar gerilerse bu analist Michael Van de Poppe’nin alım olarak gösterdiği seviye olmuş oluyor. Tabi ki burada söylenenlerin hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir