Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.761
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.761
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABN Amro: Altın’da 2022 ve 2023’te Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın fiyatları Ocak ayının sonundan bu yana yüzde 10 arttı. Bu yükseliş; enflasyon korkularını, savaşı ve para birimlerinin değer kaybetmesiyle ilgili endişeleri yansıtıyor. Bu sırada ABN Amro’daki stratejistler, 2022 sonu ve 2023 için yeni altın – ABD doları tahminlerini açıkladı. Analistler, değerli metalin ons başına 2.000 dolarda olacağını tahmin ediyor. İşte detaylar…

ABN Amro: Altın fiyatları enflasyon tarafından desteklenmeye devam edebilir

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişiminde bulunması ve bunun üzerine devam eden savaş, yatırımcıları güvenli liman varlığı olan altına yöneltti. Sonuç olarak altının fiyatı, yıllardır görülmeyen zirvelere ulaştı.  Bu sırada ABN Amro analistleri, değerli metale yönelik beklentilerini aktardı. “Enflasyon korkuları altını desteklemeye devam edebilir, ancak piyasa paniği fiyatları düşürebilir” diyen analistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Daha yüksek enflasyon beklentileri ve daha düşük reel getiriler altın için olumlu. Bu nedenle, yatırımcılar enflasyon riskinden korunmak için altını almaya devam edecekler. Ancak Fed faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceğinden ve biz de daha yüksek bir dolar beklediğimizden, altının değeri dolar dışındaki diğer para birimlerine karşı esas olarak pozitif olacak.

2022 ve 2023 için 2.000 dolarlık tahmin

Uzmanlara göre mevcut durumdaki panik, altının fiyatı için ideal bir ortam değil. Panik olduğunda altının tasfiye edilmesinin olası olduğunu belirten uzmanlar, bu durumda yatırımcıların başka varlıklara yöneldiğinden bahsediyor. Raporda aşağıdaki ifadelere yer veriliyor:

Şiddetli risk ve hatta piyasa paniği, sarı metal fiyatları için genellikle olumlu bir ortam değil. Piyasa paniği olduğunda, yatırımcılar çoğu pozisyonu tasfiye eder ve ABD Hazineleri, ABD doları ve Japon yeni gibi en likit varlıkları satın alır. Altın piyasasında bir kıtlığın çok olası olmadığını düşünüyoruz, bu nedenle altın piyasasında diğer emtialarda görülen gibi kaçak fiyatların olması pek olası değil. Altın piyasasında fiyat volatilitesi bekliyoruz ve 2022 sonu ile 2023 sonu için yeni altın fiyat tahminlerimizin ons başına 2.000 dolar olmasını bekliyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir