Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.118
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.118
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD’liler, kripto para alanında daha fazla düzenleme yapılmasını istiyor

Kripto sektörü, sıkılaştırıcı düzenlemeler ve yaklaşan mevzuat konusunda endişeleniyor olabilir. Çarşamba günü yayımlanan yeni anket sonuçları, seçmenlerin çoğunluğunun milletvekillerinin kripto düzenlemesi üzerindeki kadranı açması gerektiğine inandığını gösteriyor.

Ekim ayında Kripto İnovasyon Konseyi tarafından yapılan ulusal bir anket, ankete katılan 1.200 seçmenin %52’sinin sektörün daha fazla düzenlenmesini istediğini, sadece %7’sinin sektörün daha az düzenlenmesi gerektiğini düşündüklerini ortaya koydu. Ankete katılanların geri kalan %41’i ise sektörün zaten yeterince düzenlendiğini veya herhangi bir fikre sahip olmadıklarını söyledi.

Kripto düzenlemeleri geliştirirken, seçmenlerin çoğunluğu (%58’i) milletvekillerinin piyasa istikrarına ve dolandırıcılık tespitine öncelik vermelerini istiyor.

Şu anda İnovasyon için Kripto Konseyinin baş siyasi stratejisti olarak görev yapan eski Senatör Cory Gardner (R-Colorado), CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “Anket sonuçları, seçmenler kriptonun potansiyelini anlamaya başladığını gösteriyor.” dedi.

Gardner, “Seçmenler orada ne olduğunu biliyor ve düzenlemelerle sektörde bir netlik sağlamasını istiyor.” dedi.

Yaklaşan seçimlerde bu kişilerden kaçının sandığa gideceği merak konusu.Coinbase ve Andreessen Horowitz (a16z) gibi kripto şirketleri şu ana kadar kripto dostu adaylar için bağış toplama, kongre lobiciliği ve kripto tutanları teşvik etmek için milyonlar harcadı.

Kripto İnovasyon Konseyi’nin yapmış olduğu ankette sadece %13’lük kesmin kripto sahibi olduğu görüldü. Sadece %1’lik kesmin de NFT sahibi olduğunu ortaya çıkardı.

Ankete göre sadece %6’sının seçimlerde kripto dostu politikacıyı destekleyeceğini söylerken %39’u kripto dostu bir politikacıyı desteklemeye pek hevesli olmadığını söyledi. %42’lik büyük çoğunluğu temsil eden kesim ise seçimlerde politikacının kripto yanlı olmasının ya da olmamasının oylarında bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Gardner, “Amerikalı insanları fırsatları görüyor.” dedi.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir