Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.849
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.849
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

ABD’li Komite Başkanı, Kripto Vergi Yasası için Erteleme İstedi

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı, dijital varlıklar ve vergi tahsilatıyla ilgili uygulamanın ertelemesini istiyor.

Başkanın ertelenmesini istediği yasa, bir ticaret veya işle uğraşan kişi veya kuruluşların 10.000 doları aşan tüm dijital varlık işlemlerini IRS’ye bildirmelerini gerektiren bir hüküm içeriyor.

ABD’li Komite Başkanı, Kripto Vergilerinin Ertelenmesini İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, Hazine’nin Altyapı Yatırım ve İstihdam Yasası’nın dijital varlıklar ve vergi tahsilatıyla ilgili bölümünün uygulanmasını ertelemesini istedi.

McHenry, 14 Aralık’ta ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’a, yasanın 80603 sayılı bölümünün kapsamına ilişkin soru ve endişelerini içeren bir mektup gönderdi. Mektupta, 2023 yılında yürürlüğe girmesi planlanan dijital varlıkların vergilendirilmesiyle ilgili “kötü hazırlanmış” ve potansiyel olarak gizliliği tehlikeye atan Bölüm hakkında açıklama talep etti.

Söz konusu bölümün, hükümetin dijital varlıkları vergi amaçları için nakit paraya eşdeğer olarak ele almasını gerektirdiğini, bunun da Amerikalıların mahremiyetini tehlikeye atabileceğini ve inovasyon üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD’li Komite Başkanı, Kripto Vergi Yasası için Erteleme İstedi” te bir düşünce

  1. Pingback: Bakan Nebati'den kayıt dışı ekonomi açıklaması | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir