Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.538
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.538
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

ABD’li Bankalar Harekete Geçti: Kripto Para Geliyor!

ABD’de kripto para alanında önemli bir adım atıldı. Devlet yetkilileri ABD dolarına sabitlenmiş olan stablecoin’ler hakkında endişelerini her fırsatta dile getirirken, ABD’li bir grup banka, bir stablecoin çıkarma sonucuna vardılar. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

ABD’li bankalardan kripto para hamlesi

ABD’li bir dizi banka, tüketicinin korunmasını ve banka dışı stablecoin’lerle ilgili düzenleyici endişeleri gidermek amacıyla kendileri tarafından oluşturulmuş, tamamen düzenlenmiş stablecoin’leri sunmak amacıyla bir grup oluşturdu. 12 Ocak’ta faaliyete geçen USDF Konsorsiyumu isimli grup, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) sigortalı finans kurumlarına bağlı bir birliktir.

Duyuruya göre, konsorsiyumun kurucu üyeleri arasında New York Community Bank (NYCB), NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank ve Synovus Bank yer alıyor. Yeni stablecoin’in tanıtımını ve benimsenmesini kolaylaştıracakları için birkaç fintech firması da grubun bir parçası. USDF isimli kripto para; Tether (USDT) ve Circle’ın USDC’si gibi özel olarak çıkarılan mevcut stablecoin’lerle rekabet etmeyi amaçlayan, banka tarafından çıkarılacak olan bir stablecoin’dir. Yeni stabilcoin, yalnızca ABD bankaları tarafından basılacak ve üye bankalardan nakit olarak 1:1 esasına göre itfa edilebilecek.

Amaç, konsorsiyumun düzenlenmemiş stablecoin’lere kıyasla “daha ​​fazla tüketici koruması” sunması olarak gösteriliyor. USDF, merkezi San Francisco olan Provenance Foundation tarafından Mayıs 2021’de başlatılan kurumsal bir proof-of-stake (PoS) ağı olan halka açık Provenance Blockchain’i üzerinde çalışacak. Kurumların FDIC sigortalı olması bir yana, USDF’nin arkasında rezervlerin olup olmayacağı sorusu belirsizliğini koruyor. İlk başta ne kadar stablecoin çıkarılacağı veya bir cüzdan açmadan önce müşteri tanıma/kara para aklama prosedürlerine uyması gereken kullanıcılara ne zaman sunulacağı da belirtilmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir