Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.543
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.543
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD’deki güçlü talebin arzdaki artış endişelerini dengelemesi, petrol fiyatlarını destekledi

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Petrol fiyatları Çarşamba günü yükseldi ve ABD ham petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir düşüş olduğuna dair işaretlerin, Beyaz Saray’ın yakın vadede arzı artırma planlarına ilişkin endişeleri dengelemesiyle son dönemdeki kayıplarını telafi etti.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verileri, ABD ham petrol stoklarının 14 Ekim’e kadar olan haftada beklenmedik bir şekilde yaklaşık 1,3 milyon varil azaldığını gösterdi. Bugün ilerleyen saatlerde açıklanacak olan Enerji Bilgi İdaresi (EIA) verilerinin ise yaklaşık 1,4 milyon varillik bir artış göstermesi bekleniyor.

Veriler; artan enflasyon ve faiz oranlarının olumsuz etkilerine rağmen ABD’de petrol tüketiminin değişmediğini ve Biden yönetiminin ham petrol fiyatlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Londra’da işlem gören Brent, %0,9 artışla 90,86 dolara yükselirken WTI %1,4 artışla 83,22 dolar oldu. Her iki kontrat da ABD arzının artacağı endişesiyle Salı günü %1 ve %3 düştü.

Salı günü Beyaz Saray, Aralık ayına kadar Stratejik Petrol Rezervi’nden (SPR) 15 milyon varil petrol kullanılacağını ve piyasa koşullarının gerektirmesi halinde daha fazlasının da çekilebileceğini açıkladı.

Hükümet ayrıca rezervi, ancak fiyatlar varil başına 67 ila 72 doların altına düştüğü zaman ham petrol satın alarak yenilemeye başlayacağını söyledi.

Bu hamle, OPEC+’nın ham petrol fiyatlarında güçlü bir ralliye yol açan son arz kesintisine bir yanıt olarak geldi. Bu aynı zamanda ABD’deki ara seçimler öncesinde benzin fiyatlarını da düşürmeyi amaçlıyor.

Ancak hükümetin yaptığı kesintilerin SPR’yi bu yıl yaklaşık son 40 yılın en düşük seviyesine çektiği göz önüne alındığında piyasalar, Biden yönetiminin ham petrol fiyatları üzerinde ne kadar kontrol sağlayabileceğinden emin olamadı.

OPEC+ üyelerinin çoğu da ABD’nin eleştirilerini kulak arkası ederek son üretim kesintisine destek verdi. Zayıflayan dolar, 20 yılın en yüksek seviyelerinden geri çekilirken bu hafta petrol fiyatlarına da fayda sağladı.

Yine de petrol fiyatları, bu yıl satış baskısının en büyük kaynağı olan yavaşlayan küresel taleple de mücadele etmek zorunda. Çin’de yavaşlayan büyüme, ülkenin devasa petrol ithalatını ciddi ölçüde azaltarak fiyatları 2022’nin en yüksek seviyelerinden aşağı çekti.

Çin hükümeti kısa süre önce COVID-19’a karşı sıfır tolerans politikasını geri çekmeye niyeti olmadığını belirtti. Çin’in bu yıl yaşadığı ekonomik sıkıntıların temelinde, COVID-19 salgınıyla mücadele için uygulanan karantinalar yatıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir