Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.591
% 3.56
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.591
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

ABD TÜFE verisinin S&P 500 endeksine etkisi hakkında uzman yorumları

Yatırımcılar, TSİ 16.30’da açıklanacak olan Kasım ayı ABD TÜFE verilerini ve Çarşamba günkü Fed toplantısını beklerken IBEX 35, CAC 40 ve DAX endeksleri ile Avrupa piyasaları bu Salı gergin seyrediyor.

Ekim ayında %7,7 olan yıllık TÜFE artış oranının %7,3’e gerilemesiyle birlikte yavaşlamanın devam etmesi bekleniyor.

Renta 4 analistleri, yatırımcılara gönderdikleri bir notta “Son enflasyon göstergelerinin karışık ve üretici fiyatlarının beklentilerin üzerinde olduğunu ancak TÜFE beklentilerinin tahminleri iyileştirdiğini hatırlatıyoruz.” dedi.

“Prensip olarak enflasyondaki yavaşlama büyük ölçüde enerji fiyatlarındaki yavaş büyümenin bir sonucu olurken gıda fiyatlarının güçlü bir şekilde artmaya devam etmesi, birçok mal fiyatının düşmesi ve hizmet enflasyonunun aşılması zor seviyelerde olmayı sürdürmesi bekleniyor. Link Securities analistleri bir notta, “Beklenenden iyi gelen rakamlar hem sabit getirili hem de Batılı hisse senetlerinin son aylarda yaşadığı ralliyi ‘kanatlandıracak’ çünkü yatırımcılar, eğer henüz yapmamışlarsa ABD’de enflasyonun zirveye ulaştığını varsayacaklar.”

“Bu ve her zaman bu argüman hattını takip etmek, Fed’in faiz artırım sürecini beklenenden daha erken ve daha düşük bir nihai oranla sonlandırmasına izin verecektir. Öte yandan Cuma günü ÜFE’de olduğu gibi okumalar beklenenden daha kötü olursa satışlar bu piyasaya geri dönecek ve Batı borsalarının kalanını geride bırakacaktır.”

FX Street tarafından yayımlanan bir rapora göre JPMorgan, yıllık TÜFE’nin %7,2 ile %7,4 arasındaki piyasa tahminlerine uyması halinde hisse senedi gösterge tahmininin %2 ile %3 arasında yükselmesini beklediğinden S&P 500 konusunda iyimser. ABD bankası, enflasyon oranının %6,9 ya da daha düşük olması durumunda ise %8 ile %10 arasında bir toparlanma öngörüyor.

FX Street, Goldman Sachs’ın tahminlerinde biraz çekingen davrandığını ve ABD TÜFE’sinin %7’nin altına düşmesi halinde S&P 500’ün %3’ün üzerinde kazanç sağlayacağını öngördüğünü söyledi.

Raporda, “%7 ila %7,3 arasındaki bir okuma, S&P 500 endeksine %2 ila %3 arasında bir katkı sağlayacaktır.” denilirken “TÜFE’nin %7,4 ila %7,7 arasında olması S&P 500’e %1 ila %2 arasında bir düşüş getirecektir.” ifadesine yer verildi. Raporda ayrıca %7,7’nin üzerindeki enflasyon oranlarının, S&P 500’de %3’ten fazla değer kaybına yol açabileceği kaydedildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir