Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.760
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.760
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı

ABD

ABD’de tarım dışı istihdam Aralık ayında 223 bin artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,5’e geriledi.

Kripto para piyasalarını etkileyen ve yatırımcıların merakla beklediği tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Açıklanan verilere göre ABD’de tarım dışı istihdam Aralık ayında artış göstererek 223 bin seviyesine ulaştı. Piyasaların beklentisi ise 200 bin seviyesiydi.

İşsizlik rakamlarının Aralık ayında sabit kalması beklenirken yüzde 3,5’e geriledi. Ülkede bir önceki ay işsizlik yüzde 3,7 seviyesindeydi.

Para piyasasındaki fiyatlamalara göre Fed’in gelecek ay politika faizini 25 baz puan artıracağına yönelik beklentiler yüzde 59’a inerken, 50 baz puan öngörüleri ise yüzde 41 seviyesine çıktı. St Louis Fed Başkanı James Bullard, dünkü açıklamalarında ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalinin son haftalarda azaldığını söyledi.

Veriler Nasıl Yorumlanmalı

Fed’in faiz artışlarında  yavaşlaması için ülkede işsizliğin artması ve istihdamın düşmesi gerekiyor. Tarım dışı istihdam verilerindeki artış ve işsizlik oranlarının azalması kripto piyasaları için negatif yönde bir gelişme.

Güncelleme: 18:00: ABD Başkanı Biden Veriler Hakkında Yorum Yaptı

“-İstihdam verileri ABD ekonomisi için mükemmel bir haber -İstikrarlı ve sağlam büyümeye geçişi görüyoruz-Enflasyonu düşürmek için hala yapacağımız çok iş var.”

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version