Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.522
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.522
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

ABD Spot Bitcoin ETF’lerinden 226 Milyon Dolarlık Büyük Çıkış: Fidelity’nin FBTC’si Başı Çekti

taylandda-bitcoin-etf-heyecani-ilk-adimlar-atildi

Perşembe günü ABD spot bitcoin ETF‘lerinden 226 milyon dolarlık net çıkış gerçekleşti. Fidelity’nin FBTC’si, çıkışından bu yana ikinci en büyük çıkış olan 106 milyon dolarlık net çıkış gördü.

11 ABD spot bitcoin borsa yatırım fonu, dün toplamda 226,21 milyon dolarlık büyük net çıkış bildirdi. SoSoValue verilerine göre, Fidelity’nin FBTC’si, kuruluşundan bu yana ikinci en büyük çıkış gününü yaşayarak 106 milyon dolarlık net çıkış kaydetti. Grayscale’in GBTC’si 62 milyon dolarlık net çıkış bildirdi ve Ark Invest ile 21Shares’in ARKB’si fondan 53 milyon dolarlık çıkış yaşadı.

Bitwise ve VanEck’in fonları yaklaşık 10 milyon dolarlık net çıkış görürken, Invesco ve Galaxy Digital’in BTCO’su 3 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Dün tek net giriş, net varlık değeri açısından en büyük spot bitcoin fonu olan BlackRock’un IBIT’inden geldi. IBIT, Perşembe günü 18 milyon dolarlık kazanç sağladı.

Ocak ayında listelenmelerinden bu yana, ABD’deki 11 spot bitcoin ETF’si toplam 15,30 milyar dolarlık net giriş topladı. Son verilere göre, bitcoin fiyatı son 24 saatte %1,48 düşüşle 66.704 dolara geriledi.

SEC Başkanı Gensler’den Ethereum ETF Açıklaması

Spot Ethereum ETF’leri Gündemde

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Perşembe günü yaptığı açıklamada, düzenleyici kurumun spot Ethereum fonlarına ilişkin kararını bu yaz boyunca verebileceğini belirtti. Geçtiğimiz ay SEC, spot Ethereum ETF başvuruları için ön onay verdi ve ihraççılar şimdi S-1 kayıt beyanlarının resmi lansman için yeşil ışık yakılmasını bekliyor. JPMorgan analistleri, spot Ethereum fonlarının bu yıl Kasım ayından çok önce işlem görmeye başlamasını beklediklerini ifade etti.

Bitfinex analisti Jag Kooner, bir haber sitesine yaptığı açıklamada, spot Ethereum fonlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte şu anda spot Bitcoin ETF’lerine akan yatırımların %20’sini çekebileceğini söyledi. Ancak kripto türev tüccarı Gordon Grant, düzenleyici belirsizlik nedeniyle ihraççıların ETF’lerdeki staking bileşenlerini ortadan kaldırması nedeniyle kurumsal yatırımcıların spot Ether fonlarını çekici bulmayacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Spot Bitcoin ETF’lerinden 226 Milyon Dolarlık Büyük Çıkış: Fidelity’nin FBTC’si Başı Çekti” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin'in Fiyat Dinamikleri ve Balina Faaliyeti: Analizler - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Trezor Safe 5: Nihai Donanım Cüzdanı Görücüye Çıkıyor - Coin Mühendisi

  3. Pingback: JPMorgan Analistlerinden Şüpheci Kripto Para Raporu - Coin Mühendisi

  4. Pingback: Greenpeace, Bitcoin Madenciliği Emisyonlarından Wall Street'i Sorumlu Tutuyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir