Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.996
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.996
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

ABD ve Nijerya Yapay Zeka Ortaklığı

ABD

ABD, ekonomik büyüme için Nijerya ile yapay zeka ortaklığı kuracak. Bu ortaklık, ekonomik bağları güçlendirmeyi ve yapay zeka dağıtımının emniyetli, şeffaf ve güvenilir olmasını sağlamayı amaçlıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Nijerya, dijital ekonomi, gelişen teknoloji ve yapay zeka alanındaki ilerlemeleri değerlendirmek ve potansiyel ortaklık fırsatlarını keşfetmek için çalışmalara başlıyor.

Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen dört günlük Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Çalıştayı’nın kapanış töreninde, ABD Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Bay Arthur Brown, ABD’nin Nijerya ile yapay zeka alanında ortaklık kurmayı planladığını açıkladı. Brown, ABD hükümetinden üst düzey yetkililerin, ABD-Nijerya İkili Ulusal Komisyonu’nun düzenleyeceği bir konferans için Abuja’da bir araya geleceğini belirtti.

Yaklaşan toplantı hakkında daha fazla ayrıntı veren misyon başkan yardımcısı, ABD’nin Lagos’ta bir yapay zeka konferansı düzenleyerek dört günlük bir çalıştayın yarattığı ivmeden yararlanmayı hedeflediğini söyledi. Brown, çeşitli kurumları aracılığıyla ABD’nin yetenek geliştirme, altyapı, araştırma ve inovasyonu kapsayan girişimleri ilerletmek için Nijerya ile adil bir ortaklık kurmaya hazır olduğunu ifade etti.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Bitcoin’in Runes Protokolü Neden Ezber Bozuyor?


Nijerya, yapay zekaya ilişkin önemli bir Birleşmiş Milletler kararını desteklediği için övülüyor ve ABD hükümeti ile Nijerya arasındaki ekonomik ortaklığın devam edeceği belirtiliyor. İletişim İnovasyon ve Dijital Ekonomi Bakanı Dr. Bosun Tijani, çalıştayın sonuçları hakkında konuşarak Afrika hükümetlerinin ve liderlerinin amaç ve stratejilerini desteklemek için kararlı adımlar atmasının önemini vurguladı.

PricewaterhouseCoopers’ın araştırmasına göre, yapay zeka 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 15,7 trilyon dolarlık bir katkıda bulunabilir; bunun yaklaşık 3 trilyon doları artan üretkenliğe, 9,1 trilyon doları ise yeni ürün ve hizmetlerden kaynaklanabilir. Beklenen gelir üretimi ve istihdam yaratma hakkında konuşan Tijani, Nijerya’nın geliri önceliklendirmek yerine yapay zeka için etkili yönetim oluşturmaya odaklanması ve bunu sektörler arası verimliliği artırmak için kritik bir araç olarak kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlık, Ulusal Bilgi Teknolojisi Geliştirme Ajansı (NITDA) ve Nijerya İletişim Komisyonu (NCC) ile ortaklaşa, ülkede yapay zekanın uygulanmasına yönelik işbirlikçi bir çerçeve oluşturmak amacıyla dört günlük bir Yapay Zeka çalıştayı düzenledi. Bu dört günlük çalıştay, Nijerya’nın Afrika’da yapay zeka gelişiminde liderlik pozisyonu almaya çalışırken, ilk Çok Dilli büyük dil modelinin (LLM) başlatılmasına yol açtı. Ağustos 2023’te Nijerya hükümeti, Nijerya kökenli bilim adamlarının yanı sıra Nijerya pazarında çalışmış dünyaca ünlü uzmanları Ulusal Yapay Zeka Stratejisini formüle etmek için işbirliği yapmaya davet etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir