Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.733
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.733
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD, kripto düzenlemelerini hızlandırıyor mu? Yellen, FTX çöküşü hakkında konuştu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün sektörün en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in geçen haftaki çöküşü hakkında konuşurken acil şekilde düzenleme çağrısında bulundu.

Yellen yaptığı açıklamada, sektörün en büyük kripto para borsalarından birini iflas etmesi ve bireysel ve kurumsal yatırımcıların bu durumdan son derece olumsuz etkilenmesi kripto para düzenlemelerinin daha etkili bir şekilde yapılması gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi.

Hazine Bakanlığı, diğer düzenleyici kurumlarla birlikte geçen sene kripto piyasalarında riskleri, müşteri varlıklarının kullanılması, şeffaflık eksikliği ve çıkar çatışması başlıkları altında toplamıştı.

Yellen, finansal varlık yasalarının kriptoları da kapsaması çağrısında bulundu

Yellen, açıklamasının devamında geleneksel varlıklar için son derece güçlü ve yatırımcı koruması sağlayan yasaları olduğunu söylerken benzer yasaların kripto varlıklar ve hizmetler için de uygulanması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 32 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan FTX, Alameda’nın bilanço rakamlarının sızdırılması ve finansal tablolarda bir açık görülmesinin ardından kurumsal ve bireysel müşterilerinin çok hızlı gerçekleşen fon çekimlerine maruz kaldı. Fon çekim taleplerini karşılayamayan FTX, böylece bir haftada daha kısa sürede iflasını ilan etmek zorunda kaldı.

Bu olumsuz durum kripto endüstrisindeki düzenleyici eksikliğinin ne denli ciddi zararlara yol açtığını birmez daha ortaya koydu. Bu yıl Terra çöküşü sonrası ülke otoriteleri, kripto düzenlemeleri konusuna öncelik vermeye başlasa da henüz somut bir adım atılmış değil.

Janet Yellen, yaptıkları incelemede FTX çöküşünün etkilerinin kripto endüstrisiyle sınırlı kalmasının muhtemel olduğunu söyledi, ancak geleneksel finans şirketleriyle bağlantılı işlerin finansal istikrarsızlığa neden olma tehlikesini de göz ardı etmediklerini söyledi.

ABD Meclisinin önümüzdeki ay FTX davasını ele alması bekleniyor 

Şu an ABD tarafından yakından izlenen FTX çöküşüyle ilgili olarak önümüzdeki ay hem ABD Senatosu hem de ABD Meclisinin FTX davasını ele alması bekleniyor. Buna göre geçmiş dönemlerde ABD’de Demokratlara yaptığı bağışlarla dikkat çeken Sam Bankman-Fried’in FTX borsası, Aralık ayında ABD Meclisi Mali Hizmetler Birimi ve Senato Bankacılık Komitesi tarafından mercek altına alınacak.

Diğer yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), bazı dönemlerde kripto şirketlerine karşı çeşitli yaptırımlar uygulasa da ülkede tüm sektörü kapsayacak bir düzenleyici çerçevenin henüz belirlenmemesi eleştirilere neden oluyor. Bununla birlikte ABD Senatörlerinin kripto yasası için tasarı çalışmalarını tamamlamasına rağmen ağır işleyen bürokrasi sürecinden dolayı ilgili tasarı henüz oylama aşamasına geçemedi.

Janet Yellen’ın düzenleme çağrısına önümüzdeki günlerde ABD Senatörlerinin nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir