Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.042
% 3.55
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.042
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

ABD Kongre Üyesi, Bu Altcoin’ler İçin Yasa Hazırlıyor!

ABD Kongre üyesi Tom Emmer, temettü üreten stablecoin’lere yönelik bir yasa taslağı hazırlıyor. Taslakta, bu tür altcoin projelerinin SEC’e kaydolması için yeni bir rejim kurulması, ancak bu rejimin gönüllü olması hedefleniyor.

Bu altcoin projeleri SEC kontrolüne alınmaya çalışılıyor

ABD Kongre üyesi Tom Emmer, temettü üreten stablecoin’leri ele alan mevzuat hazırlıyor. Taslakta, ‘temettü bileşeni içeren stablecoin’lerin’ Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kaydolmasına izin verilmesi talep ediliyor. Daha spesifik olarak, bu terim şu anlama geliyor: Stablecoin’i destekleyen varlıkların yatırımından elde edilen gelirin tamamını veya bir kısmını stablecoin sahiplerine dağıtan bir stablecoin.

Taslak yasa tasarısına göre SEC, bu tür altcoin projeleri üzerindeki denetimi ve inceleme rejimi için yeni kurallar oluşturmalı ve yayınlamalı. Bunlar, bu stablecoin’leri destekleyen varlık türleri ve bunların korunması için gereksinimleri içermeli.

Taslağın kapsamı ve amacı ne?

Kritik olarak, tasarının versiyonu, temettü üreten stablecoin’ler için bile SEC gözetimini zorunlu kılmıyor. Stablecoin sahipleri için mevcut olan getirilerin çoğunun üçüncü taraf borç verme veya bahis platformlarından geldiği göz önüne alındığında, böyle bir rejimi kaç tanesinin kabul edeceği tam olarak belli değil.

Olası bir örnek olarak, TerraUSD (UST) sahipleri, Terra ile aynı ekip tarafından işletilen Anchor’dan %20 getiri elde edebiliyor, ancak tokenler herhangi bir şekilde kar dağıtımı yapmıyorlar. Bir diğer örnek ise hisse senedi bölünmesine benzer bir şey yapan ancak destek varlıkları olmayan algoritmik bir stablecoin olan Ampleforth (AMPL). Ayrıca, önerilen rejim, piyasa değerine göre en büyük stablecoin’lerin birkaçına, örneğin Tether (USDT), USD Coin (USDC) veya Binance USD (BUSD) uygulanmıyor gibi görünüyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, bu altcoin türüne yönelik yasal düzenleme olasılığı, son zamanlarda kripto odaklı mevzuat için en büyük öncelik oldu. ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin mali düzenleyicileri, varlığa dayalı stablecoin ihracını banka benzeri kurumlarla sınırlamak için baskı yapıyor.

Tom Emmer gibi Cumhuriyetçiler, genellikle, farklı düzenleyicilerle kayıt seçenekleri de dahil olmak üzere, daha açık uçlu çerçevelerden hoşlanıyorlar. Eleştirmenler, isteğe bağlı kaydın düzenleyicilere kötü aktörleri takip etmek için hiçbir fayda sağlamayacağını söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir