Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.562
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.562
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

ABD enflasyonunu fiyatlayan kripto paralar yönünü yukarı çevirdi

Investing.com – Küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasalarının da odaklandığı ABD yıllık enflasyonu, beklentilerin biraz üzerinde %8,2 olarak açıklandı. Verilerin açıklandığı saat diliminde kripto paralarda aşağı yönlü sert bir fiyat oynaklığı göründü, ancak ilerleyen saatlerde hızlı bir toparlanma gerçekleşti. 

Toplam kripto para piyasa değeri üzerinden bakıldığında dün gün boyu görülen çıkışlar verinin açıklandığı saatte günün dip seviyelerine ulaştı ve ortalama 880 milyar dolara kadar geriledi. Ardından ABD işlem saatlerinde dip seviyeden hızlı girişler görüldü ve toplam kripto para piyasa değeri, günün ilk saatlerinde 941 milyar dolara kadar yükseldi. 

Son 24 saatlik zaman diliminde en büyük kripto para Bitcoin (BTC), 18.190 dolara kadar geriledikten sonra ABD kanadından gelen hızlı alımlarla 19.400 direncine kadar yükseldi. Ardından Asya seansında alımlar devam etti ve BTC, 19.950 dolara kadar yükseldi. Son duruma göre Bitcoin, dünkü dip seviyesinden %10’a yakın bir sıçrama gördü ve 5 – 13 Ekim kayıplarının önemli bir kısmı geri alındı.

En büyük altcoin Ethereum (ETH) ise dün 1.190 dolara kadar geriledikten sonra dipten gelen alımlarla bugün 1.330 dolara kadar yükseldi. Diğer yandan ilk 10’da en hızlı toparlanan kripto para, dünkü dip seviyesinden %13 yükselerek 0,5 dolar sınırına geri dönen XRP oldu. Şu an ilk 100 kripto paranın 95’i dünün aynı saate göre artıda hareket ediyor.

Vadeli işlemlerde tasfiyeler 350 milyon dolara ulaştı

Son 24 saatlik volatilitenin vadeli işlemlere etkisi ise an itibarıyla 350 milyon dolarlık tasfiye olarak yansıdı. Coinglass verilerine göre tasfiye edilen vadeli işlemlerde Ethereum pozisyonları 119 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. Ardından Bitcoin vadelilerinde 116 milyon dolarlık pozisyonun tasfiye olduğu görüldü. Kapanan vadelilerin %78’i düşüşün devam edeceği yönünde pozisyon alanların (short) işlemlerinden oluştu.

Günün ilk saatlerinde kripto piyasasının, küresel piyasalarla birlikte enflasyon verilerinin olumsuz etkisinin fiyatlandığına dair bir görünüm var. Ancak son verilere göre Fed’in 75 baz puan faiz artışı yapacağı beklentisi, %90’ı aştı. Diğer yandan bu haftaki FOMC tutanaklarında Fed’in sıkılaşmaya devam edeceği yönündeki şahin görüşleri ağırlıktaydı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir