Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.884
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.884
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD Düzenleyicileri: Kriptodaki Boşluklar Kapatılmalı

ABD’nin mali düzenleyicileri, kripto sektöründeki tehlikeli açıklar konusunda uyarıda bulundu.

Kripto piyasalarındaki güvenlik açıklarıyla ilgili endişeler, fiyatlardaki büyük dalgalanmaların ve sektördeki ciddi kayıpların ardından son aylarda daha fazla ön plana çıkmaya başladı. ABD’li düzenleyiciler de benimsenmenin artması için kripto kurallarının üzerinden geçilmesi gerektiğini belirtti.

ABD’li Düzenleyicilerden Kripto Yasaları için Uyarı

ABD düzenleyicileri, kripto gözetimindeki tehlikeli açıkları konusunda konusunda uyarı niteliğinde bir konuşma yaptı. Dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesinin, piyasa daha iyi gözetim ve yaptırım olmadan büyümeye devam ederse risk teşkil ettiğini söyledi.

Düzenleyiciler, hangi kurumun Bitcoin ve diğer güvenlikle ilgili olmayan token ticaretini denetleyeceğini belirlemek de dahil olmak üzere Kongre’den daha fazla yetki istiyor.

Konseyin yaptığı toplantıda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Yeterli düzenleme olmadan inovasyon önemli aksamalara neden olabilir” dedi. Ayrıca raporun, düzenlemedeki bir takım mevcut boşlukları belirlediğini ve kripto varlıklarının finansal istikrar için bir risk oluşturabileceğini bulduğunu söyledi.

Raporda ayrıca, düzenleyicilerin, özellikle de stablecoin olarak bilinen bir tür dijital varlığın ihraççıları için daha fazla mevzuata ihtiyaç duyulduğunu söylediği boşluklar da belirtildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir