Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.363
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.363
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Son Dakika: ABD Adalet Bakanlığı, Bitzlato’ya El Koydu

ABD Adalet Bakanlığı

ABD Adalet bakanlığı düzenlediği basın toplantısında Rus Borsası Bitzlato’ya karşı icra işlemi başlattığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı düzenlediği basın toplantısında konuşan Bakan Yardımcısı Lisa Monaco, Rus Borsası Bitzlato’ya karşı icra işlemi başlattığını duyurdu.

Yapılan duyuruya göre ABD, Fransız hükümeti ile birlikte çalışarak kripto borsası Bitzlato’yu darknet üzerinden kripto para aklamaya çalışırken yakaladı. Borsanın kurucusu ise FBI ajanları yatafından yapılan operasyon sonucu tutuklandı.

Toplantıda, Adalet Bakan Yardımcısı Lisa Monaco, FBI’ın baş müdür yardımcılarından Brian Turner, New York Bölge Savcısı Breon Peace ve Bölge Başsavcısı Yardımcısı Kenneth A. Polite yer aldı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, kripto para sektörünü kötü bir niyetle sömürmek isteyen herkesi uyardığını belirtti. Ayrıca bakanlık kripto sektöründeki süreçleri korumaya çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

“Birçok çok suçlu kripto para birimleri piyasalarını kötüye kullanmaya çalışıyorlar. Suçlular kendi suçlarını örtmek için Bitcoin’i kullanıyorlar”

Bitzlato’ya yöneltilen suçlar arasında, platformun teknoloji merkezi olarak Amerikan yasalarına uymaması ve yüz binlerce dolar yasa dışı fonları darknet para piyasalarına geçirip zararlı saldırılar ile varlık elde etmeye çalışması var.

İddiaya göre platform, dünyanın en büyük darknet piyasalarından biri olan Hydra’ya destekte bulundu. İki platform 2018 ila 2022 yılları arasında 700 milyon dolardan fazla kripto para transferi gerçekleştirdi.

Ayrıca Bakanlık yetkilisi, yaptırım uygulanan Rusya veya farklı ülkelerin, yaptırımları kripto paralar ile delmeye çalışmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir